Selecteer een pagina

KOPENHAGEN

  • Kopenhagen staat bekend om haar vele mooie bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld de Kleine Zeemeermin, vrijstad Christiania, de Verlosserskerk, de Ronde toren, Tivoli en nog vele andere mooie locaties.

TIPS & WEETJES

  • Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. In 2022 telde de gemeente Kopenhagen 647.509 inwoners, waarmee het de grootste gemeente van Denemarken is. Midden in de gemeente Kopenhagen ligt de geheel omsloten stadsgemeente Frederiksberg. Dit district is dus niet opgenomen in de eigenlijke stad, net zoals bijvoorbeeld de districten Hellerup, Charlottenlund, Klampenborg, Gladsaxe en Tårnby.
  • Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland (Sjælland) en op het eiland Amager. De stad ligt aan de zeestraat Sont (Øresund). Aan de overzijde van de Sont ligt de Zweedse stad Malmö, die sinds 2000 met Kopenhagen is verbonden door de Sontbrug. Een bezoek aan deze mooie, Zweedse stad is zeker een aanrader als je in Kopenhagen bent. Als je er heen gaat, neem dan het openbaar vervoer. Een ticket voor de trein kost je (in 2022) namelijk € 12,50 per persoon voor een enkele reis, maar een ticket om met de auto over de brug heen te gaan kost je € 49 (online) 0f € 54 (aan de brug zelf) enkele reis. 

Klik hieronder op de knop van de stad/het dorp om de foto’s te zien:

Een aantal locaties zijn eigenlijk onafhankelijke plaatsen in Denemarken. Doordat ze toch een soort van ‘opgeslokt’ worden door Kopenhagen, hebben we ze ook hier tussen gezet.