Selecteer een pagina

IERLAND

Kaart Groot Britannië

TIPS & WEETJES

  • Ierland is een Europees land dat ongeveer 80 procent van het gelijknamige eiland beslaat. De andere twintig procent van dit eiland behoort tot Noord-Ierland, een regio met ruime vorm van zelfbestuur dat tot het Verenigd Koninkrijk behoort. Het land telt 5.176.569 inwoners (2020) op een oppervlakte van 69.825 km².

  • Ierland staat vooral bekend als groen eiland met veel Nationale parken. Op natuurgebied zijn er rotsformaties, watervallen, berggebieden, grotten en rivieren. Op het eiland vind je diverse resten van kloosters, kerken, kastelen en andere bouwwerken.
    • In Ierland (type G) hebben ze andere elektriciteitsstekkers en stekkerdozen dan in Nederland (type C). Ik raad je aan een wereldstekker te kopen die daarop past. Er is niets minder dan op vakantie zijn en je telefoon niet op kunnen laden.
    • Als je zelf met de auto naar Ierland gaat, houd er dan rekening mee dat ze daar op de linkerhelft van de weg rijden. Daarnaast zijn onze autolampen anders ingesteld dan die van de Ieren, Het verblinden van tegenliggers is strafbaar in Ierland. Je kunt speciale koplampstickers kopen bij de anwb-winkels.

    Klik hieronder op de knop van de stad/het dorp om de foto’s te zien.