Selecteer een pagina

Connemara Diamond Hill is de reislocatie van een vakantie van Guido in 2011 naar Ierland.

Connemara Nationaal Park – Ierland

Het Nationaal Park Connemara is een Iers nationaal park dat in 1980 werd opgericht in het graafschap Galway. Het 30 km² grote park beschermt een deel van de bergen, heide en venen in de Connemara-streek. Sommige bergen in het park, zoals Benbaun, Bencullagh, Benbrack en Muckanaght maken deel uit van de Twelve Bens. Je vindt hier veel turfgrond, heidevelden, moerassen, bezaaide meren, laagveen en hoogveen. Op de berghellingen komen gewone dopheide, rode dopheide en struikheide voor. In het veengebied komen naast pijpenstrootje ook vleesetende planten voor, zoals zonnedauw en vetblad. Verder groeit er veenpluis, moeraskartelblad, vleugeltjesbloem en beenbreek.

Connemara

Diamond Hill

Diamond Hill is een heuvel/berg/piek in Connemara National Park. Op deze heuvel heb je een prachtig uitzicht op Letterfrack, Knockbrack, Ballinakill haven, de Polladirk-vallei en het kleine massief van Benbrack. Als het mooi weer is, dan kan je zelfs de eilanden Inishboffin en Inishark zien. Diamond Hill is 442 meter hoog en ligt in het 582 meter hoge kleine massief van Benbrack. Dit is een van de kernen van de Twelve Bens. Aan de overkant van het Lough ligt het massief van Garraun, dat ook deel uitmaakt van de bredere Twelve Bens. Diamond Hill is populair vanwege de panoramische uitzichten, de begaanbare bergpaden en de relatieve gemakkelijke toegang.

Diamond Hill

Máméan

Hoog op de heuvels van het Maum Turk-gebergte in Connemara ligt een natuurlijke doorgang die bekend staat als Máméan (pas van de vogels). Op de top van dit ruige pad vind je een oud pelgrimsoord gewijd aan St. Patrick. Het Maum Turk-gebergte strekt zich uit over 20 mijl van Maam Cross in het zuiden tot Leenane in het noorden. De hoogste top bereikt 703 meter met een spectaculair uitzicht op de Twelve Bens, Inagh Valley, Joyce Country en de bergen van South Mayo.

Mman in Connemara

Kylemore Abbey

Een andere mooie bezienswaardigheid in de buurt, is Kylemore Abbey (Klooster van het grote bos). Dit is een beroemd klooster en voormalig landhuis dat tussen 1863 en 1868 gebouwd is. Bij het landhuis kun je de miniatuurreplica bewonderen van de kathedraal van Norwich en de kasteeltuin. In 1920 werd het landgoed aangekocht door uit België gevluchte benedictinessen en sindsdien is het een klooster. Van 1923 tot 2010 is het ook een kostschool geweest voor meisjes. Het huis en de tuin zijn voor publiek toegankelijk. Het is een imposant gebouw dat door zijn ligging in een vrijwel leeg gebied extra opvalt.

Kylemore Abbey in Pollacappul

Schapen

Het gebied van Connemara is echt prachtig. Je ziet hier veel mooie natuur, moerassen en rotsformaties, maar ook schapen.

Schaap in Connemara