Selecteer een pagina

Ramblas is onderdeel geweest van een vakantie van Patricia in 1999 en 2013 naar Barcelona/ Mallorca.

Ramblas – Barcelona

Ramblas is de drukste straat van Barcelona. Het zijn vijf verschillende Rambla, die samen de Ramblas genoemd worden. Deze straat begint op la Plaça de Catalunya en eindigt in de haven waar de Ramblas overloopt in een brug genaamd Rabla de Mar.

La Rambla de Canaletes

Het eerste deel van de Ramblas heet ‘La Rambla de Canaletes’. Hier staat een zwart-bronskleurige drinkfontein. De legende zegt dat je zeker in Barcelona terug komt als je een slok neemt uit de fontein. Ik heb helaas geen foto van deze fontein.

La Rambla dels Estudis

Het tweede deel van de Ramblas heet ‘La Rambla dels Estudis’, dit is het deel dat vol staat met dierenhandelaren. Veel kooitjes die volgepropt zijn met vogeltjes, echt hartverscheurend. Dit deel was echt omdraaien en niet kijken naar al dit dierenleed en natuurlijk ook vooral niets kopen.

La Rambla de Sant Josep

Het derde deel van de Ramblas is ‘La Rambla de Sant Josep’. Ze noemen dit deel van de Ramblas ook wel ‘Rambla de les Flors’ door de vele bloemenstallen. Aan de rechterkant ligt de Mercat St. Josep de la Boqueira, dit is een versmarkt.

La Rambla dels Caputxins

Het vierde deel van de Rablas heet ‘La Rambla dels Caputxins’, het deel waar je de straatartiesten kan vinden. Je ziet hier bijvoorbeeld veel levende standbeelden. Men zegt dat Barcelona één van de eerste steden was waar de levende standbeelden te vinden waren. Er staan er in ieder geval een heleboel, wat erg leuk om te zien is. 

La Rambla de Santa Monica

Het vijfde deel van de Ramblas is ‘La Rambla de Santa Monica’. Dit is het deel van de Ramblas waar je alle portrettekenaars kunt vinden en er staan er nogal wat!!

Als je vanuit de Rambla de Santa Monica doorloopt, kom je uit bij het plein en het monument van Columbus die met zijn vinger richting Amerika wijst. Dit standbeeld is 7 meter hoog. 

La Rambla de mar

Rambla de mar is het laatste deel van de Ramblas. Het is een mooie brug die naar een plateauachtig deel loopt waar allerlei winkeltjes, restaurants en terrasjes te vinden zijn.

Bij dit deel van de Ramblas ligt ook de haven van Barcelona,  ‘Port Vell’.

Boulevard

Vanaf de haven kun je de boulevard op lopen. Dat is ook een prachtige wandeling!