Selecteer een pagina

Gap of Dunloe is een reislocatie van een vakantie van Guido in 2011 naar Ierland.

Gap of Dunloe – Ierland

The Gap of Dunloe (gat van de kleine holte) is een smalle bergpas die van noord naar zuid loopt in County Kerry. De bergpas scheidt de MacGillycuddy’s Reeks (bergketen in het westen) van de Purple Mountain Group (bergketen in het oosten). Het is een van Kerry’s meest populaire toeristische bestemmingen vanwege het landschap. De Gap of Dunloe werd 25.000 jaar geleden gevormd tijdens de laatste ijstijd van Ierland.

Gap of Dunloe

Noord-zuidweg

De noord-zuidweg door The Gap gaat van ‘Kate Kearney’s Cottage’ in het noorden, naar het hoogste punt bij de ‘Head of the Gap’ op 241 meter en omlaag naar ‘Lord Brandon’s Huisje’ in de ‘Black Valley’ in het zuiden. De weg van Kate Kearney’s Cottage naar Lord Brandon’s Cottage is 11 kilometer lang, met een totale hoogteverschil van 200 meter.

Gap of Dunloe

5 meren

Binnen The Gap zijn vijf meren (van noord naar zuid): Coosaun Lough, Black Lake, Cushnavally Lake, Auger Lake en Black Lough. Deze meren zijn verbonden door de rivier de Loe. Tussen de eerste twee, Coosaun Lough en Black Lake, bevindt zich de Wishing Bridge. Als je een wens doet als je op deze brug ligt, dan zou deze wens uitkomen. De stenen brug aan de noordkant van Augher Lake en de stenen brug aan de noordkant van Black Lough zijn ook uitkijkpunten.

Kathedraal of Killarney

Zo’n 10 kilometer ten noordoosten van de Gap of Dunloe, ligt de stad Killarney, waar de St. Mary’s Cathedral ligt. Dit is de kathedraalkerk van het bisdom Kerry. St. Mary’s Cathedral is ontworpen door de beroemde Engelse architect Augustus Welby Pugin. De bouw begon in 1842, maar er werd niet continu gebouwd. Door de grote hongersnood en het gebrek aan beschikbare middelen werd het werk verschillende keren stilgelegd. In 1853 werd het werk hervat en werden de interieurdecoraties ontworpen door James Joseph McCarthy. In 1855 was het gebouw klaar. De torenspits en het schip werden later in 1907 gebouwd door de Ierse architecten Ashlin en Coleman uit Dublin.

De Kathedraal of Killarney
De Kathedraal of Killarney