Selecteer een pagina

Het Circus

Een circus is een reizend gezelschap dat optreedt in een grote circustent en bestaat uit verschillende presentaties van acrobaten, jongleurs, clowns, dierentemmers (van leeuwen, tijgers, olifanten) en soms ook goochelaars. Ik ben meerdere malen in mijn leven naar een circus geweest, maar heb daar helaas geen foto’s van. Ik heb alleen foto’s van mijn bezoek in 2012 aan het Circus Renaissance.

Circus Renaissance

Circus Renaissance heeft een erg leuke show waar zelfs koeien in voorkomen!!

Harlinger Visserijdagen -

Acrobaten en clowns

De acrobaten zijn erg kundig. Tussen de shows door komen de clowns om de boel nog even te vermaken.

Harlinger Visserijdagen -

Wilde dieren

Dit was voor het eerst dat ik even op het puntje van mijn stoel zat qua show met de tijgers. Deze gingen echt flink tekeer en ik dacht ook bijna even dat ze de temmer zouden aanvallen. Gelukkig ging het goed. Na de tijgers kwamen de olifanten. Je kon tegen betaling een ritje op de rug van de olifant maken. Mijn kinderen wilden dat ook wel, dus klommen ze er op. Achteraf vonden ze het erg apart. Mijn dochter zei dat de huid net als grof schuurpapier aanvoelde.

Harlinger Visserijdagen -

Ik heb helaas niet zo heel veel foto’s van het circus en als ze er al zijn, dan zijn ze te wazig om te plaatsen. Jammer, maar helaas. Als ik in de toekomst nog eens naar een circus ga, dan zal deze pagina aangevuld worden. Hieronder de sterren van Circus Renaissance.

Harlinger Visserijdagen -

De circussen hebben het erg moeilijk. Ze kunnen moeilijk rond komen van hun activiteiten en je leest ook geregeld dat er weer eens een failliet gaat. Het is toch wel iets heel aparts en ook erg leuk voor de kinderen, dus hopelijk blijft het bestaan.