Selecteer een pagina

Castello della Guaita in San Marino is onderdeel van een vakantie van Edwin in 2012 naar Cattolica in Italië en een vakantie van Edwin en Patricia in 2021 tijdens hun rondreis door Italië.

Castello Della Guaita – San Marino

Castello Della Guaita is een kasteeltje in de stad San Marino in San Marino. Dit is de oudste en de beroemdste van de drie torens die op de Monte Titano zijn gebouwd. Het kasteel werd gebouwd in de 11e eeuw en deed korte tijd dienst als gevangenis. Het is een van de drie torens die zowel op de nationale vlag als op het wapenschild zijn afgebeeld. Castello della Guaita werd in 2008 geregistreerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een schitterende locatie om te bezoeken met een rijke historie.

San Marino - Castello della Guaita

Capella di Santa Barbara

Het eerste wat je ziet als je Castello della Guaida binnen komt lopen, is Capella di Santa Barbara. Deze kapel is opgedragen aan Santa Barbara, patrones van de kanonniers. Het kleine kerkje is gebouwd in 1960. Het is een klein gebouw dat versierd is met een deur uit de kerk van het kasteel van Domagnano. Op het stenen altaar staat een bronzen beeldje van de heilige, met zes kandelaars in de vorm van torens. Deze zijn in 1979 gemaakt door de Florentijnse beeldhouwer Bino Bini.

San Marino - Cappella di Santa Barbara

Castello della Guaida

Het kasteel zelf is ook prachtig met een mooie binnentuin.

San Marino - Castello della Guaita
San Marino - Castello della Guaita

Het uitzicht

Het uitzicht vanaf Castello della Guaita is prachtig!!

San Marino - Het uitzicht Castello della Guaita

Museum

In het kasteel vind je een klein museumpje in de voormalige celblokken.

San Marino - Binnenin Castello della Guaita

Uitzicht op Castello della Guaita

Vanuit Castello della Fratta heb je een prachtig uitzicht op Castello della Guaita.

San Marino - Uitzicht op Castello della Guaita

Informatie

Castello della Guatia is een prachtig kasteeltje, helemaal in combinatie met een wandeling naar de andere 2 torens. Prachtig! Sommige bezienswaardigheden zijn met elkaar verbonden. Zo koop je 1 kaartje waarmee je bijvoorbeeld zowel het kasteel als het wapenmuseum en het Palazzo Pubblico in kunt.

Openingstijden

De musea en torens zijn van 6 juni tot 4 september geopend van 9:30 tot 18:30 uur. Van 2 januari tot 5 juni en van 5 september tot 31 december zijn ze geopend van 9:00 tot 17:00 uur. De kassa sluit in alle gevallen een half uur voor sluitingstijd. Vraag bij Palazzo Pubblico overigens eerst naar de openingstijden. Toen wij er waren konden we er namelijk pas om 17:00 uur in.

Entreeprijs

Je kunt 2 verschillende entreekaartjes kopen, afhankelijk van het aantal musea dat je wilt bezoeken. Als je maximaal 2 musea gaat bezoeken, dan kost een kaartje € 6. Als je een onbeperkt museumbezoek wilt, dan kost een kaartje € 8.

De musea die bij dit kaartje inbegrepen zijn, zijn:
– Toren 1 (Castello della Guaida)
– Toren 2 (Castello della Fratta met het wapenmuseum)
– Palazzo Pubblico
– State Museum
– Pinacoteca San Francesco
– National Gallery
– Museum of Stamps and Money

Toren 3 (Montale) is niet van binnen te bezichtigen en dus gratis.

Website

Als je meer informatie wilt, kijk dan even bij het museum zelf op hun website.