Selecteer een pagina

Duinrell – Wassenaar

Attractiepark Duinrell is opgericht in 1935 met de openstelling van het historische landgoed Duinrell. Dit attractiepark is duidelijk favoriet van mijn beide kinderen. Ze zijn er allebei helemaal weg van. Ik ben er daarom ook drie keer (2007, 2013 en 2019) geweest, waarvan één keer een midweek in een Duingalow. Je kunt namelijk ook midweken en weekenden boeken in dit park. De entree is meteen al erg leuk gedaan met de kraan die lijkt te zweven.

Duinrell - Entree + Kraan

Aquashoot

Een van de eerste attracties die je ziet als je het park binnenkomt, is de Aquashoot. Hierbij kan je met een kunststof plankje van een waterglijbaan af sjezen, erg leuk! Je wordt wel nat, maar dat wordt je bijna van alle attracties in Duinrell wel.

Duinrell - Aquashute

Het vlot en trapauto’s

Via het vlot kan je het water oversteken. Dit kan overigens ook met de trapkikkers. Ook altijd leuk voor de kleintjes en je kan meteen het park een beetje verkennen door er overheen te fietsen.

Duinrell - Overvaarvlot + Trapauto's

Katapulten

Het park heeft ook katapulten. Deze zijn overigens niet gratis, voor een euro mag je in een bootje naar beneden schieten. 

Duinrell - Turboboot

Schip Ahoi

Zoals bijna elk pretpark, heeft Duinrell ook een zwaaiend schip. Altijd goed voor de vlinders in de buik.

Duinrell - Schip Ahoi

Sprookjes

Ook Duinrell heeft een sprookjesachtig gedeelte met mooie kasteelmuren en torentjes.

Duinrell - Poortjes + Kasteelmuren

Attracties

Hieronder nog een paar attracties (of speeltuin), waarvan Manneke Pis toch wel de meest gevaarlijke is. Als je niet goed uitkijkt, dan heb je de straal al in je gezicht.

Duinrell - Speeltuin - Kikkerrad

Kikkerachtbaan

Duinrell heeft ook een paar achtbanen, waarvan de kikkerachtbaan degene is waar de allerkleinsten ook in kunnen. Ook hier wordt er onderweg weer met water gespoten.

Duinrell - Kikkerachtbaan

Dragonfly Achtbaan

De Dragonfly achtbaan gaat maar liefst 50 kilometer per uur tot 15 meter hoogte. Een leuke achtbaan.

Duinrell - Dragonfly Achtbaan

Falcon Achtbaan

De Falcon achtbaan gaat nog sneller, namelijk 70 kilometer per uur tot een hoogte van 22 meter. Deze is echt erg gaaf!. Hou wel je oren wat in de gaten met die stangen.

Duinrell - Falcon Achtbaan

De Splash

En dan mijn favoriet… de Splash. Je kunt hier met twee verschillende boten (open en dichte boot) met een vaart van 55 kilometer per uur naar beneden sjezen om zo het water in te storten. Dit gaat met zoveel geweld, dat het water over de boot heen splasht. Het water schiet ook naar voren, waar je ook nog op een houten bruggetje achter of voor een raam kan staan om het water te bekijken. Het is erg leuk bedacht, deze attractie. Nat wordt je in ieder geval zeker, het maakt niet uit of je de dichte of de open boot pakt.

Duinrell - De Splash

Waterspin

Dan is er ook nog een Waterspin. Een grote bank met stoeltjes die door de lucht heen draait. Het lijkt steeds of je de straaltjes water in zal draaien, maar dit gaat steeds net goed.

Duinrell - Waterspin

Schaduwhuis

Het schaduwhuis is ook een erg leuke attractie. Hier zet je als het ware je schaduw op de foto. Neem een gekke houding aan, wacht op de flits en bekijk de afdruk op de muur. 

Duinrell - Schaduwmuur

De Kaars

In de kaars kun je jezelf helemaal naar boven hijsen om zo over het park heen te kunnen kijken.

Duinrell - Vrije Val Paal

Wild Wings

Dit was ook een favoriet bij mijn kinderen. Je kunt de vliegtuigjes in en daarbij zelf sturen. Met het stuur kun je bepalen of je over de kop gaat ja of nee. 

Duinrell - Wild Wings

Rodelbaan

De rodelbanen zijn ook erg leuk en deze zijn ook best lang. Je kunt hier zelf bepalen hoe hard je gaat. Als je de stang naar voren doet, dan remt het karretje namelijk. Ik wilde natuurlijk weer eens zo hard mogelijk, maar belandde daarbij wel buiten de baan in een scherpe bocht. Niet gewond gelukkig, want de banen zijn wel aardig veilig gebouwd. Dit is ook een erg leuke attractie! Je moet er alleen vaak wel even voor in de rij staan.

Duinrell - Rodelbaan

Tikibad

En als laatste, maar zeker niet de minste, het Tikibad. Het Tikibad staat bekend om het grote aantal glijbanen, er zijn er maar liefst 21 namelijk. Dit varieert ook in ‘spanning’ en wordt gemeten met sterren. Vijf-sterren glijbanen zijn bijvoorbeeld de Flits en de Blits. Dit zijn echt ontzettend gave glijbanen. Bij de Flits heb je zelfs een stuk ‘vrije val’ waarna je verder schiet met 60 kilometer per uur, voordat je het weet ben je beneden! Je hebt ook een Cycloon waarbij je via een glijbaan in een trechter uit komt, maar er zijn ook glijbanen met grote banden, of een glijbaan waarbij je op een plankje staat en dit plankje ineens verdwijnt om zo weg te schieten. Kortom…. een aanrader! 

Duinrell - Tikibad

Tickets

Een entreekaart van het park kost in 2020 normaal € 26, of je moet een dag reserveren, dan kost het € 19,95. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Het Tikibad zit overigens niet bij de entreekaart van het park inbegrepen, maar kan er wel bij gekocht worden voor € 10 extra. Als je alleen naar het Tikibad wil, dan kan dat ook. De prijs hiervan is afhankelijk van hoe lang je wilt, maar begint bij € 19,95. Je betaalt dus per uur voor het Tikibad. Parkeren kost je € 10. Kijk overigens ook eens even op de pagina van Duinrell zelf. Ze hebben namelijk best wel vaak eens een actie waarbij de kaarten goedkoper zijn. Het is een leuk attractiepark, Duinrell. Zeker de moeite waard! Wil je meer informatie over Duinrell? Kijk dan even bij ze op de website.