Selecteer een pagina

ITALIË

Kaart van Italië

TIPS & WEETJES

  • Veel Italianen spreken helaas niet al te goed Engels, alhoewel een stuk beter dan de Fransen. Daarnaast zijn ze wel veel meer genegen om met je te willen communiceren.
  • Kijk goed op de menukaart voor welke prijs je iets bestelt, laat je niet verrassen! Als je bijvoorbeeld op het San Marcoplein in Venetië niet in de menukaart kijkt en iets gaat drinken, hou er dan rekening mee dat je € 50 betaalt voor 2 koffie en 2 ijsthee. Daar krijg je dan wel weer een vioolspeler en een ober die aan tafel de ijsblokjes in je drinken doet voor. Het is de vraag of je daar € 50 voor over hebt.
  • Ik kreeg de tip om de trein te pakken naar Venetië, auto’s zouden daar namelijk slecht de stad in kunnen. Achteraf een hele verkeerde tip, want de trein (Gardameer-Venetië) kostte me maar liefst € 250 voor 2 volwassenen en 2 kinderen om er achteraf achter te komen dat je best wel met de auto de stad in kunt. Het is even goed voorbereiden.
  • In Italië is het drinken van koffie een levenswijze. Ga dus niet een koffiebar in en denk even snel een bakkie achterover te werken want dat wordt echt niet gewaardeerd. Neem er net als de Italianen ruim de tijd voor en cappuccino bestellen na avondeten in de morgen is echt “not done”. Als je een café bestelt, dan bestel je trouwens een Espresso. Dat hoeft ook geen probleem te zijn als je van sterke koffie houdt.

Klik hieronder op de knop van de stad/het dorp om de foto’s te zien.