Selecteer een pagina

Zoölogisch en botanisch park Mulhouse is onderdeel geweest van een vakantie van Edwin in 2017 naar de Elzas in Frankrijk.

Mulhouse – Frankrijk

Mulhouse is een leuke stad in het zuiden van de Elzas. Het is na Strasbourg de grootste stad van de Elzas en er is dan ook van alles te zien. Je vindt er veel historische gebouwen, aangezien het al bestaat sinds de 9e eeuw. Een gebouw wat je zeker moet hebben gezien is het oude stadhuis, dat stamt uit de 16e eeuw. Het is een opvallend roze gebouw en is erg indrukwekkend. Ook de Protestantse kerk en de Temple Saint-Étienne zijn zeker de moeite waard. De kerk is gebouwd in een neo-gotische stijl en erg imposant. Helaas heb ik hier geen foto’s van gemaakt aangezien we vrijwel elke dag elders op pad waren. 

Vroeger was Mulhouse een industriestad en er werd hier dus van alles geproduceerd. De stad heeft daar diverse interessante technische musea aan over gehouden zoals het Cité de l’Automobile. In dit museum vind je één van de grootste collecties aan auto’s en zelfs de grootste collectie Bugatti auto’s. Ze hebben 122 Bugatti auto’s tentoongesteld en dit is best veel aangezien er maar 8.000 originele Bugattis zijn gemaakt. Ook de Cité du Train is zeker de moeite waard om te gaan bezoeken. Dit museum is juist gericht op treinen, waar je van alles leert over de geschiedenis van de spoorwegen en de treinen.

Zoölogisch en botanisch park Mulhouse

Deze dierentuin in de stad Mulhouse is voorzien van een behoorlijke variéteit aan dieren. Tijgers, ijsberen, wolven en krokodillen om er maar een paar te noemen. Qua grootte is het een middelgrote dierentuin denk ik. De dieren verblijven in mooie grote omheiningen en de vele bomen verschaffen voldoende schaduw. Dit is ook voor bezoekers lekker op warme dagen. Je kunt hier makkelijk een halve dag vertoeven. Bij binnenkomst tref je als eerst het ijsberenverblijf aan, mooi ruim opgezet met een flink zwembad voor deze grote jongens.

Na de ijsberen zijn de katachtigen aan de beurt, waarbij de tijgers letterlijk en figuurlijk het meest in het oog springen. Ondanks dat zijn ze wel goed in het zich verschuilen. Je ziet hier ook diverse andere katachtigen. Helaas was het leeuwenverblijf leeg wegens een verbouwing.

Vervolgens waren de apen aan de beurt. Het trouwens geen vaste route, je kunt via diverse paden door de dierentuin zwerven maar dit was qua volgorde zo’n beetje wat wij tegenkwamen die dag.
Vervolgens waren de stokstaartjes aan de beurt. Grappige kleine beestjes waar je uren naar zou kunnen kijken om te zien wat ze allemaal uitspoken.
Ook treffen we diverse verblijven aan met de grazers, de dieren met hoeven zeg maar en niet met klauwen, zoals buffels, zebra’s en rendieren.
Krokodillen, schildpadden en flamingo’s, kamelen en wolven, deze dierentuin heeft zoals gezegd een behoorlijk “assortiment” aan wilde dieren.
Naast al deze dieren waren er ook nog vele soorten vogels te zien, en is er ook een heel terrarium vol met hagedissen, slangen en dat soort kruipende krioelende dieren. Voor mij wat minder interessant, vandaar het ontbreken van foto’s hiervan. Al met al wel een mooi ruim opgezette dierentuin, leuk ingericht met veel bomen en mooie ruime verblijven voor de dieren wat toch ook wel belangrijk is. Hoe vaak zie je niet dierentuinen waar ze in veel te kleine kooien zitten. Dat is hier absoluut niet het geval. Prima optie voor een ontspannen dagje tussendoor.