Selecteer een pagina

Mervant is onderdeel geweest van een vakantie van Patricia in 1982 naar Vouvant, Frankrijk.

Mervant – Frankrijk

Mervant is een plaats in Frankrijk met 1.055 inwoners (2015) en veel bezienswaardigheden. Zo heeft Mervant een dierentuin, een stuwcentrale, een waterfietsplaats, maar ook een klein pretpark.

Pretpark Pierre Brune

Het Parc Pierre Brune ligt in het bos van Mervent. In het park vind je meer dan 50 attracties voor kinderen en volwassenen, zoals bijvoorbeeld een trein, een opblaasbare reuzenglijbaan, bumper boten, trampolines, mini go-karts, etc. De entree kost voor een volwassene of kind tussen 3 en 12 jaar € 9,50 (2021). Hiervoor kun je niet overal in. Als je een all-in ticket wil, dan kost dit € 14 voor een volwassene en € 12,50 voor een kind tussen de 3 en 12 jaar. Ons bezoek was in 1982. Toen waren er nog geen digitale camera’s, dus helaas alleen een paar foto’s van de lachspiegels en het treintje. Voor wat jongere kinderen is dit een leuk park om te bezoeken als je in de buurt bent. 

Mervant - Pretpark Pierre Brune

Stuwcentrale Mervant

De stuwcentrale van Mervant is ook erg mooi.

Mervant - Stuwcentrale

Meer van Mervant

Mervant ligt aan een lus water die eindigt in het meer van Mervant. Hier kun je ook leuk waterfietsen.

Mervant - Waterfietsen

Zoo de Mervant

En als laatste, dierentuin Zoo de Mervant, een dierentuin waar je voor € 16,00 (2020) binnen bent. Je mag zelfs picknicken in het park. 

Natur - Zoo de Mervant
Natur - Zoo de Mervant