Selecteer een pagina
Uitgelichte Foto - Australië - Blue Mountains

De Blue Mountains zijn onderdeel geweest van een vakantie in 2008 van Guido naar Australië.

Blue Mountains – Australië

De Blue Mountains is een gebergte in het oosten van Australië. De dichte eucalyptusbossen geven de lucht een blauwe gloed, vandaar dat deze bergen de ‘Blauwe Bergen’ genoemd worden. Het uitzicht over deze Australische bergen met zijn inheemse dieren, diepe ravijnen, watervallen en onontgonnen struikgewas is adembenemend. De Blue Mountains behoren tot het werelderfgoed van UNESCO. Je vindt meer dan 92 verschillende soorten eucalyptusbomen in Blue Mountains National Park.

Australië - Katoomba - Blue Mountains

The Three Sisters

In de Blue Mountains vind je de Three Sisters. Dit is een bekende rotsformatie nabij het plaatsje Katoomba. Het is een van de bekendste attracties van de Blue Mountains. De rotsformatie is gevormd door erosie. Het zachte zandsteen in de Blue Mountains is makkelijk te vervormen door de wind, regen en rivieren. Formaties zoals de Three Sisters ontstaan als water in kleine spleten in de rotsen sijpelt, waardoor de spleten langzaam groter worden. Zo zijn de toppen rond de Jamison-vallei langzaam afgesleten. Uiteindelijk zal de rotsformatie helemaal eroderen en er van de vormen niets meer overblijven.

Australië - Katoomba - the Three Sisters in the Blue Mountains

Er heerst een mythe rondom de Three Sisters. Het is een eeuwenoude Aboriginal-legende die vertelt dat drie zussen verliefd werden op drie mannen van een andere stam. Het was echter volgens hun wetten verboden met ze te trouwen. Er ontstond een gevecht. Om de zussen te beschermen veranderde een wijze ze in steen. Jammer genoeg overleed de wijze tijdens het gevecht en kon niemand ze weer terug veranderen. De namen van de zusters zijn Meehni (922 m), Wimlah (918 m) en Gunnedoo (906 m).

Vanaf Echo Point loopt een bospad dat via een goed onderhouden stalen trap naar de Three sisters en verder naar de bodem van de vallei leidt. Zo kan ook naar Katoomba Falls en de Katoomba Scenic Railway gelopen worden.

Baltzer Lookout

De Baltzer Lookout staat aan de uiterste rand van Burramoko Head, het ommuurde einde van de Burramoko Ridge boven de Grose Canyon. Het uitkijkpunt is vernoemd naar William Julius Baltzer, een natuurbeschermer die zich inzette voor het behoud van de Grose-vallei. Hij was lid van een groep die in het begin van de jaren ’30 werd opgericht met als doel de Blue Mountains tot nationaal park te maken. Bij de ‘Baltzer Lookout’ kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de Grose-vallei en de omliggende hellingen. 

Australië - Blackheath - Baltzer Lookout in the Blue Mountains

Vlakbij ligt de ‘Hanging Rock’, een groot zandstenen object dat aan een klif hangt. Deze is ook zeker het bekijken waard.

Blackheath 

Blackheath is een van de bergplaatsen in de Blue Mountains. Het ligt op 1.065 meter hoogte aan de Great Western Highway, 120 kilometer ten westen van Sydney. De plaats staat bekend om zijn bijzondere panorama’s en de vele wandelmogelijkheden in de Blue Mountains.

Australië - Blackheath - the Blue Mountains

Blue Mountains

Dat waren de Blue Mountains alweer. Dit gebergte moet zeker op je lijstje staan als je in Australië bent.