Selecteer een pagina

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort is een grote dierentuin met een oppervlakte van ongeveer 20 hectare. Er komen jaarlijks ongeveer 800.000 bezoekers. In 2017 haalde het dierenpark zelfs een recordaantal bezoekers van 1 miljoen. De dierentuin is veel gericht op kinderen. Dat is bijvoorbeeld te merken aan de drie speeltuinen die het park heeft en het Dinobos. In 2020 werden er 311.484 dieren geteld bij de jaarlijkse dierentelling.

De prijzen van Dierenpark Amersfoort zijn vrij standaard. Een dagkaart voor een volwassenen kost € 24,00 (2020). Een parkeerkaart kost € 8,00. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis en tussen 3 en 12 jaar betaal je € 20,00 voor een kaartje.

Dierenpark Amersfoort - De Entree

Plattegrond

Ik ben in 2007 in Dierenpark Amersfoort geweest. Dit was toen de plattegrond, maar het kan nu natuurlijk zo zijn dat deze wat is veranderd. 

Dierenpark Amersfoort - Plattegrond

Bavianen, Olifanten en Bevers

Dierenpark Amersfoort heeft veel verschillende dieren, zoals de bavianen, de olifanten en de bevers.

Dierenpark Amersfoort - Bavianen, Bevers & Olifanten

Giraffen, Zebra’s en Kamelen

Maar er zijn ook giraffen, zebra’s en kamelen te vinden.

Dierenpark Amersfoort - Giraffen, Zebra's, Dromedaris & Kamelen

Vogelsoorten

Er zijn ook verschillende vogelsoorten te vinden in Dierenpark Amersfoort, zoals Rodelbissen, kraanvogels en pinguïns.

Dierenpark Amersfoort - Vogels & Pinguïns

Treintje

Je kunt het dierenpark door in een treintje, ook weer leuk voor de kleintjes. Verder zijn er ook krokodillen en neushoorns.

Dierenpark Amersfoort - Treintje, Krokodil & Neushoorn

Witte Tijger

Maar het meest indrukwekkende vond ik toch wel de witte tijgers. Wat een prachtige beesten!! Ik ben verkocht en mijn dochter ook. Zij heeft meteen haar spreekbeurt over witte tijgers gehouden na ons bezoek aan de dierentuin.

Dierenpark Amersfoort - Witte Tijger

Kinderboerderij

Een kinderboerderij doet het ook altijd goed. De kinderen vinden dat altijd geweldig, even tussen de geitjes, kippen en konijnen door te lopen en te aaien.

Dierenpark Amersfoort - Kinderboerderij

Dinopark

Het meest bijzondere van Dierenpark Amersfoort is wel het Dinobos. Hier vind je levensechte dinosaurussen op werkelijke grootte. Prachtig gedaan dit!

Dierenpark Amersfoort - Het Dinobos
Dierenpark Amersfoort - Het Dinobos
Dierenpark Amersfoort - Het Dinobos

En dat was het mooie Dierenpark Amersfoort alweer. Zeker de moeite waard als je een dierenpark zoekt om met de kinderen naar toe te gaan. Wil je meer informatie over Dierenpark Amersfoort? Kijk dan even bij ze op hun eigen website.