Selecteer een pagina

ZUID-AFRIKA

Duitsland

TIPS & WEETJES

  • Je hoort veel over het niet veilig zijn van Zuid-Afrika. Ik moet zeggen dat dat me meeviel. Het valt wel op dat er veelal beveiliging staat bij tankstations en bij pinautomaten van een bank. De tip die ik geef is een tip die je eigenlijk in elke stad moet aanhouden: Zwaai niet met dure spullen of geld en ga niet in het donker over straat, vooral niet in de buitenwijken.
  • In Zuid-Afrika rijden ze aan de linkerkant van de weg. Hou daar rekening mee als je een auto huurt. Ze doen overigens veel met de auto in Zuid-Afrika, er is weinig openbaar vervoer geregeld. Het merendeel wordt dus met taxi’s gedaan. Spreek hier overigens vooraf een prijs af met de taxichauffeur om verrassingen te voorkomen.
  • Zuid-Afrika heeft andere elektriciteitsstekkers. Er zijn wereldstekkers die zeggen overal gebruikt te kunnen worden, maar die kun je niet gebruiken in Zuid-Afrika. Koop dus vooraf een echte ‘Zuid-Afrika-stekker’.
  • De beste periode om naar Zuid-Afrika te gaan is zo rond september/oktober. Het is daar dan lente en de dieren zijn goed te spotten, vooral de walvissen, want die zwemmen zo tussen juni en oktober met hun jong in de baaien. Ook de andere dieren hebben dan net jonkies.
  • In het noorden van Zuid-Afrika (Johannesburg, Pretoria, Panoramaroute, Krugerpark) kun je malaria oplopen. Via de GGD kun je malariapillen krijgen, maar deze hebben soms zware bijwerkingen. Je kunt er diarree van krijgen of misselijk, maar ook ‘high’ van worden. Volgens onze gids moet je wat malaria betreft voornamelijk uitkijken als het heel erg mistig (vochtig) is. Je zou dus ook zonder malariapillen kunnen. Wij hebben ze echter voor de zekerheid toch wel gewoon genomen.

Klik hieronder op de knop van de stad/het dorp om de foto’s te zien: