Selecteer een pagina

ZUID-HOLLAND

Kaart provincie Zuid-Holland

 TIPS & WEETJES

  • De hoofdstad van Zuid-Holland is Den Haag, de grootste stad is Rotterdam. Zuid-Holland is de dichtstbevolkte en bevolkingrijkste provincie van Nederland, maar ook een van de meest geïndustrialiseerde gebieden ter wereld. De haven van Rotterdam is namelijk al een stad op zich. De provincie meet 3.403 km² en in 2019 lag het aantal inwoners op 3.673.893.
  • Zuid-Holland is de meest westelijke provincie. De provincie grenst in het westen aan de Noordzee, in het zuiden aan de provincie Zeeland en in het noorden aan de provincie Noord-Holland. Ten oosten ligt de provincie Utrecht.
  • Zuid-Holland is het economische hart van Nederland. Zo ligt een groot deel van de Randstad in Zuid-Holland. Ons politieke gestel zit in de hoofdstad Den Haag. Daarnaast is Zuid-Holland ook bekend om haar stranden bij Scheveningen en Zandvoort. Als je richting Zuid-Holland wilt gaan, dan is het aan te raden om een P+R parkeerplaats te nemen in de buurt van de stad waar je heen wilt. Zo heb je in Den-Haag bijvoorbeeld leuke combi’s met een parkeerkaart van € 5 waarbij je per extra persoon (naast de bestuurder) nog een tramkaart van € 1 kunt kopen. Zo ben je met 4 personen voor € 8 klaar. Als je met de auto de stad in gaat, dan verzeker ik je dat je veel meer kwijt bent, zowel in tijd als in geld. 

Klik hieronder op de knop van de stad/het dorp om de foto’s te zien.