Selecteer een pagina

VIETNAM

TIPS & WEETJES

  • Vietnam is het land van rijst, lampionnen, tempels en de Vietcong (oorlog). En we kennen Vietnam natuurlijk ook door de bekende Vietnamese strooien hoedjes.
  • De Vietnamesen kunnen niet veel talen spreken. Alleen de gidsen hebben Engels gestudeerd, maar dit gaat soms met een zwaar Vietnamees accent, waardoor het dan ook niet altijd goed te verstaan is. Voor de rest blijft het dan toch handen en voetenwerk.
  • Om Vietnam in te kunnen komen, heb je een visum nodig. Er zijn veel bedrijven die hier (voor een te dure prijs) een slaatje uit slaan, terwijl je hier heel gemakkelijk voor € 39,95 online een visum aan kunt vragen. Het enige dat je nodig hebt is een digitale, goedgekeurde pasfoto, een digitale kopie van je paspoort en de naam en adresgegevens van je hotel waar je (het eerst) verblijft. De eisen om een visum te kunnen krijgen zijn ook wel op bovenstaande site vermeld.
  • De meeste Vietnamezen zijn van het boeddhistische geloof. Dit betekent ook dat ze geen alcohol mogen drinken. Er is wel alcohol te krijgen in Vietnam, maar vooral de wijn en sterke dranken zijn stukken duurder dan in Nederland. Bier is op zich nog wel te betalen tegen dezelfde prijs als in Nederland. Hou je dus van een wijntje, neem dan twee flesjes per persoon mee. Hier staat wel vermeld wat je mee mag nemen naar Vietnam toe.
  • Als je er aan denkt om in Vietnam een scooter te gaan huren als transportmiddel, denk dan nog even 600 keer na. Geloof me…. je hebt ze daar nog niet zien rijden. Levensgevaarlijk! Laat je lekker wegbrengen met een taxi. Taxi’s zijn daar niet duur, mits je van tevoren een vaste prijs met ze afspreekt. Doe je dat niet, dan krijg je een woekerprijs om je oren geslagen.

Klik hieronder op de knop van de stad/het dorp om de foto’s te zien.