Selecteer een pagina

Ba Na Hills in Hòa Ninh is onderdeel geweest van een vakantie in 2020 van Edwin en Patricia naar Vietnam.

Ba Na Hills – Hòa Ninh – Vietnam

Ba Na Hills is echt een topattractie van Vietnam, het entreegedeelte is meteen al prachtig en schitterend ingericht. Net na de poort zien we al een kaart van het complex, het is enorm groot met veel kabelbanen.

Ba Na Hills - Entree

Het gedeelte wat achter de entreehal ligt is zelfs nog mooier. Het doet erg Vietnamees aan met al die prachtige versieringen en lampionnetjes.

Ba Na Hills - Entree

Ba Na Hills ligt 1.487 meter hoog en ligt midden in de jungle. Je ziet overal bananenbomen en daarom noemen ze het ook wel Ba Na Na Hills. Normaal gesproken zou je twee dagen aan het klimmen zijn om het complex te bereiken. Dit is echter levensgevaarlijk, want er leven veel wilde dieren in het bos, zoals giftige slangen. Wij gaan veilig met de kabelbaan omhoog, wat best een dingetje is trouwens als je hoogtevrees hebt. Volgens de gids komen er geregeld mensen huilend uit de kabelbaan.

Ba Na Hills - Kabelbaan

Nog in de kabelbaan zien we de geweldige en 150 meter lange Golden Bridge opduiken aan de zijkant van de bergtop. Oh wat prachtig! In het echt is deze brug nog mooier dan op de foto’s. Het is een vrij nieuwe brug, ze zijn namelijk pas in 2017 begonnen met bouwen en toch lijkt het of deze brug er al eeuwen staat! De brug staat behoorlijk vol met mensen die allemaal hun selfie-momentje willen pakken. Ik neem mijn tijd om deze prachtige brug goed te bekijken en wat een geweldig uitzicht!

Ba Na Hills - Golden Bridge
Ba Na Hills - Golden Bridge
Ba Na Hills - Golden Bridge
Ba Na Hills - Golden Bridge

Na de Golden Bridge lopen we door het pad met (overhangende) armen en benen richting de tuinen en de tempels.

Ba Na Hills - Armen & Benen
Ba Na Hills - Naar de Tuinen

Hierachter liggen de prachtige Jardin D’Amour. Dit zijn 9 verschillend ontworpen tuinen, echt heel goed bijgehouden en mooi ontworpen. Het schitterende complex is al te zien vanaf de brug.

Ba Na Hills - De tuinen

Het eerste wat ook opvalt is het enorm grote Boeddhabeeld.

Ba Na Hills - Groot Boeddha Beeld

Vlakbij het grote Boeddhabeeld ligt de Linh Ung Pagoda.

Ba Na Hills - Tempelpoort

Als je voor de Linh Ung Pagoda staat, dan lijkt het net of de grond daarachter stopt, maar er ligt nog een trap naar beneden waar je op een plateau komt met een geweldig uitzicht en veel vlaggetjes.

Ba Na Hills - Uitzicht van de Tempelpoort

Weer terug omhoog loop je onder de boog door tegen een tempel aan, waar ik voor het eerst ook een vrouwelijk Boedhhabeeld zie. Dit blijkt achteraf heel normaal te zijn in de tempels hier, het rechtse beeld is altijd een vrouw en de belangrijkste Boeddha zit in het midden. In de zijgangen staat vaak een duivelachtige Boeddha.

Ba Na Hills - Tempel

Aan de zijkant bij de tempel zien we een mooi muurtje met boogjes. Als we over de rand heen kijken zien we hier nog een schattig pagodetje staan.

Ba Na Hills - Poortje naar Pres by Tery

Langs nog een aantal mooie paadjes lopen we weer door het prachtige ’tunneltje’ richting het armen en benen-plein, waar we hebben afgesproken met onze gids.

Ba Na Hills - Rotsen Beelden Tunnel

En weer een kabelbaanritje, nu richtig het Pretpark, wat ze ook French Village noemen.

Ba Na Hills - Onderweg in de Kabelbaan

En wat is het pretpark ook mooi! Het is net of je zo een middeleeuws stadje binnen komt lopen, maar dan met een achtbaan aan de zijkant langs de heuvel. Zelfs de wolken spelen vandaag mee, want die waaien nog even door het middeleeuwse stadje heen, wat een heel spooky effect geeft.

Ba Na Hills - Spooky mist in Pretpark (French Village)
Ba Na Hills - Pretpark (French Village)
Ba Na Hills - Pretpark (French Village)
Ba Na Hills - De kerk in Pretpark (French Village)

Nu is het tijd om te eten. Ons arrangement heeft een onbeperkt eten-element. Dit is in buffetvorm met ontzettend veel apart eten, zoals slang, kikker, visballen en krokodil (compleet op een schaal opgemaakt met tomaat in de bek). Ik probeer alles, want je krijgt niet vaak de kans om zulke aparte dingen te eten. Krokodil smaakt naar draadjesvlees, kikker is net kip en slang lijkt een mengelmoes van vis en kip.

Ba Na Hills - De lunch met kikker en visballen
Ba Na Hills - Krokodil voor lunch

Na het eten hebben we nog een uurtje voor het pretpark. De achtbaan wordt hem dus niet, want die wachtrij was al ongeveer een uur. We lopen een rondje door het park en komen er eigenlijk te laat achter dat er ook nog een Fantasyland is. Erg jammer, want dit was zeker de moeite waard, ook heel erg leuk voor kinderen. Nu moeten we er snel doorheen, omdat we anders te laat bij de gids terug komen.

Ba Na Hills - Fantasypark
Ba Na Hills - Fantasypark
Ba Na Hills - Fantasypark - House of Death
Ba Na Hills - Fantasypark - Back to Jurassic

We zijn klaar in het park. We krijgen nu de derde en laatste rit in de kabelbaan naar het entreegedeelte. Ook hier komen we door de wolken heen. Achter ons kabbelt de Toc Tien Waterfall en voor ons zien we een geweldig uitzicht honderden meters naar beneden. Deze laatste kabelbaanrit is zeker de mooiste!

Ba Na Hills - Kabelbaan

We zijn weer terug beneden bij het entreegedeelte. We mogen nog eenmaal wandelend van het prachtige complex genieten. Hier liggen allerlei eettentjes en souvenirwinkeltjes. Wij hebben al gegeten, maar kopen wel een souvenirtje. Ze zijn ook net de kooikarpers aan het voeren. Indrukwekkend om te zien, want er zitten er nogal een paar in en ook nog flinke joekels.

Ba Na Hills - Entreegedeelte

Als je in Midden-Vietnam bent, dan is het zeker de moeite waard om in Ba Na Hills te kijken. Het leek ons vooraf een beetje duur (ongeveer 55 euro), maar het eten zat er bij in en de halve dag bleek een hele dag. Als je ziet wat je er allemaal voor terug krijgt, dan is dat zeker de moeite waard! Een aanrader dus ?