Selecteer een pagina

LONDON

Plattegrond London - Bezochte Locaties

TIPS & WEETJES

  • London is de stad van de Tower Bridge, de Tower of London, de Big Ben en Buckingham Palace.  Het is een prachtige en grote stad met maar liefst bijna 8,7 miljoen mensen. Samen met Parijs, Tokio en New York vormt London de vier traditionele alfa-wereldsteden.
  • Net als andere steden is de metro het gemakkelijkste vervoermiddel binnen de stad. Het is overigens wel even puzzelen. Doordat de stad zo groot is, moet je echt even goed doorhebben hoe dit metrosysteem werkt. Je kunt hier overigens beter een Oyster kaart (soort van OV-chipkaart) nemen. Dat kost je eenmalig € 24, maar dan heb je meteen een kaart met een tegoed van £ 15. Voor de meeste ritten betaal je dan de helft van een normaal ticket en je kunt nooit meer dan £ 7 per dag uitgeven aan reizen in London.
  • Zorg ervoor dat je van tevoren je geld gewisseld hebt in Engelse ponden. Ik had mijn €-geld contant mee en betaalde bijna de helft aan inwisselkosten. Dit was echt gigantisch duur! Pinnen of betalen met een creditcard kan natuurlijk ook. 

Klik hieronder op de knop van de bezienswaardigheid om de foto’s te zien.