Selecteer een pagina

MAROKKO

TIPS & WEETJES

  • Marokko is het land van woestijn, kamelen, de Islam, moskeeën, Tajine, Medina, Arganolie en armoede. De Marokkanen eten twee keer per dag heel uitgebreid. De lunch telt 3 gangen en het diner ook. In Marokko staan de familie en het geloof samen op nummer 1.
  • In Marokko worden voornamelijk 3 talen gesproken, namelijk Arabisch, Berbers en Frans. Sommige Marokkanen kunnen ook nog Engels of zelfs Nederlands spreken. 
  • Als je naar Marokko gaat, zorg dan dat je genoeg contant geld bij je hebt. Pinnen met de bankpas gaat wel gemakkelijk, maar in de winkels kan lang niet overal gepind worden. De Dirham is officieel  € 0,94 euro waard, maar een nulletje wegstrepen rekent heel gemakkelijk om. 100 Dirham is dan € 10. Let trouwens op zakkenrollers bij de Medina’s en grote menigten!! De zakkenrollers lokken je met zogenaamde kreupele vrouwtjes, om er daarna met je geld vandoor te gaan.
  • Openbaar vervoer is er niet echt in Marokko. Er zijn wel bussen, maar geen bushaltes of reistijden. Het is gewoon hand opsteken als er een bus langs rijdt. De enige manier om gemakkelijk te reizen is met de taxi of geboekte excursies. Groepsreizen zijn ideaal voor Marokko. 

Klik hieronder op de knop van de stad/het dorp om de foto’s te zien.