Selecteer een pagina

ENGELAND

Kaart Groot Britannië
  • Engeland heeft een paar tolwegen, niet zoveel en ze zijn ook niet duur. Wat wel lastig is, is dat je daar alleen contant kan betalen. Hou er dus rekening mee dat je wat kleingeld bij je hebt.

TIPS & WEETJES

  • Engeland maakt samen met Noord-Ierland, Schotland en Wales deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Van deze vier is Engeland het gebied met de meeste inwoners en de grootste oppervlakte. Het omvat het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië, in het westen grenzend aan Wales en in het noorden aan Schotland. Engeland telde in 2019 ruim 56,3 miljoen inwoners.
  • Engeland staat bekend om het Engelse ontbijt, de thee (tea-time), de dubbeldekker bussen en telefooncellen.
  • Verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk hebben een milieu zone of een daarmee te vergelijken zone of zijn dat van plan te doen. London heeft bijvoorbeeld ook milieu zones. Ze noemen dit de Congestion Charging Zones (CC). De CC bedraagt £ 15 per dag (bij betaling vooraf of op de reisdag zelf) of £ 17,50 per dag (bij betaling op de tweede of derde dag). Wie later betaalt, riskeert een boete. Als je meer over deze milieu zones wilt weten, kijk dan even bij de ANWB op hun website. Betalen is mogelijk via deze website.
  • In Engeland hebben ze andere elektriciteitsstekkers en stekkerdozen dan in Nederland. Je kunt in London nog wel op redelijk veel plaatsen een wereldstekker kopen die daarop past. Je zou er ook van tevoren een kun kopen. Er is niets minder dan op vakantie zijn en je telefoon niet op kunnen laden.
  • Als je zelf met de auto naar Engeland gaat, houd er dan rekening mee dat ze daar op de linkerhelft van de weg rijden. Daarnaast zijn onze autolampen anders ingesteld dan die van de Engelsen, koop koplampstickers kopen om het getoeter voor te zijn.

Klik hieronder op de knop van de stad/het dorp om de foto’s te zien.