Selecteer een pagina

OOSTENRIJK

  • In Oostenrijk is het tegenwoordig verplicht met een tolvignet te rijden over de snelwegen. Doe je dit niet dan riskeer je een flinke boete. Ook zijn winterbanden (bij winterse omstandigheden) verplicht vanaf 1 november t/m 15 april. In de praktijk betekent dat dus gewoon winterbanden plaatsen. Als je halverwege wordt overvallen door winters weer kun je meestal niet a la minute banden wisselen toch? Verder moet je in de auto een gevarendriehoek, verbanddoos en veiligheidshesje hebben.

TIPS & WEETJES

  • Oostenrijk staat natuurlijk bekend om de wintersportgebieden. De Oostenrijkse Alpen liggen echter een stuk lager dan die in Frankrijk. Hierdoor heb je minder zonzekerheid. De skigebieden in Oostenrijk zijn echter meestal mooier omdat ze veelal tussen de bomen liggen. Ook zijn de dorpen echt authentiek wat goed bijdraagt aan het hele wintersportgevoel. Het doet allemaal heel knus en gezellig aan. Daarnaast zijn de Oostenrijkers zelf over het algemeen zeer vriendelijk en behulpzaam. 

  • Als je skimateriaal huurt ter plaatse, dan kan het schelen om dat te doen via je reisbureau. Vaak kun je dan wat korting krijgen t.o.v. zelf huren ter plaatse. Of zelf van tevoren al regelen wanneer je niet via een reisbureau of boekingssite op reis gaat. Mijn ervaring is dat je ook sneller geholpen wordt omdat je met je voucher klaarstaat, wat voor de verhuurder weer makkelijker werkt dan iemand helemaal nog te moeten inschrijven etc.

Klik hieronder op de knop van de stad/het dorp om de foto’s te zien.