Selecteer een pagina

MACEDONIË

TIPS & WEETJES

  • Verkeersregels (als ze er al zijn) worden met flink overtreden, met name door de taxichauffeurs. Ze doen er letterlijk alles aan om je zo snel mogelijk op je plaats van bestemming te krijgen. De infrastructuur is er eigenlijk best wel goed te noemen. Openbaar vervoer is in redelijke mate aanwezig. Zelf heb ik hier toen weinig gebruik van hoeven maken. Maar zoals gezegd, met de taxi is alles te bereiken tegen redelijke prijzen. Spreek dit wel van tevoren af, anders kun je nog wel eens voor een vervelende verrassing komen te staan. 
  • De mensen in Macedonië zijn zeer gastvrij, maar buiten de reisgidsen en (sommige) horeca personeelsleden spreken ze er nauwelijks Engels of Duits. Veel handen en voetenwerk dus soms om je bedoelingen duidelijk te maken. 
  • Macedonië is een redelijk goedkoop land om op vakantie te gaan. Wel is het handig om via de reisleiding te proberen (buiten de standaard aangeboden excursies om) leuke activiteiten of excursies te regelen. Wanneer er een organisatie achter zit, dan betaal je meestal wel wat meer. Uit eten gaan is er goedkoop en restaurantjes zijn er in alle soorten en maten. 
  • Er zijn veel toeristen in Ohrid, maar de bevolking zelf gaat ook veel op vakantie bij het meer van Ohrid en is in de meerderheid. Verwacht geen voorkeursbehandeling.

Klik hieronder op de knop van de stad/het dorp om de foto’s te zien.