Selecteer een pagina
Uitgelichte Foto - Bali - Singapore vanuit de lucht

Singapore

Singapore is een land dat bestaat uit 63 eilanden. Het land wordt van Indonesië gescheiden door de Straat van Singapore en van Maleisië gescheiden door de Straat van Johore. Het hoofdeiland Singapore is in het noorden met het vasteland van Maleisië verbonden door een dijk, de Johor–Singapore Causeway. In het noordwesten is het hoofdeiland Singapore met Maleisië verbonden door een brug, de Malaysia–Singapore Second Link. Ook enkele omliggende binnenlandse eilanden zijn met het hoofdeiland via vaste verbindingen verbonden. 

Singapore Haven

Wat ik heel indrukwekkend vond toen we boven Singapore vlogen, was de grote hoeveelheid aan containerschepen die in de buurt van de haven voeren. Achteraf bleek dat de haven van Singapore na de haven van Shanghai de grootste haven ter wereld is. Daar kan ik me ook wel iets bij indenken. Ik heb echt nog nooit zoveel schepen op zo’n klein stukje oceaan gezien.

Singapore vanuit de Lucht

Vliegveld Singapore

Een andere locatie die we hebben gezien in Singapore, is het vliegveld. 

Vliegveld Singapore

Singapore

Helaas heb ik niet heel veel van Singapore gezien. We hadden een tussenlanding in Singapore, maar hadden maar een uurtje de tijd om van vliegtuig te wisselen. Dit was te kort om Singapore nog even in te kunnen gaan. Ik vond de haven en het vliegveld echter nog wel de moeite waard om een pagina voor te maken.