Selecteer een pagina

Ameland – Friesland – Nederland

Ameland is vanaf het westen gerekend het vierde bewoonde Nederlandse Waddeneiland, het behoort tot de provincie Friesland. In 2020 telde het Waddeneiland 3.752 inwoners, waaronder een vriendin van mij met haar man en vier kinderen. Je kunt Ameland bereiken met de veerboot die vanuit Holwerd vaart met Wagenborg Passagiersdiensten.

Ameland - de veerboot

Het wad

Je kunt Ameland ook lopend bereiken met een wadlooptocht. Het wad ziet er alleen al prachtig uit!

Ameland - Het wad

Wadlopen

Je moet het eens in je leven een keer gedaan hebben, wadlopen. Ik ben in 2007 wadlopend naar Ameland gelopen en dat was een enorm leuke ervaring! Het eerste stuk is het moeilijkst. Je loopt dan over de slikvlaktes en als je daar niet snel genoeg overheen loopt, dan zuigt de modder je naar beneden. Ik vond dit best zwaar! Maar ik kwam er doorheen. Een stuk later kom je op de bodem van de Waddenzee. Dit is op sommige stukken wel een meter diep! Dat was dus echt met de tas omhoog waden door het water.

Ameland - Wadlopen

Ik weet niet meer hoe lang we precies onderweg zijn geweest, maar dat was zeker iets van 3 a 4 uur. Het was een flinke overlevingstocht, ondanks dat het weer echt heerlijk was. Het zonnetje scheen namelijk flink! Het moment dat je het eiland ziet verschijnen en er op loopt is een enorm mooi moment. Je voelt echt zo’n enorm overwinningsgevoel als je dat strand op loopt. Het is een ervaring die ik zeker niet had willen missen.

Ameland - Wadlopen

Ameland

Dat was mijn wadlooptocht naar Ameland. Ik ben best wel vaak naar Ameland geweest, maar heb daar niet veel foto’s van of het zijn foto’s waar veel mensen op staan. Dat wil ik die personen niet aan doen om die foto’s hier te plaatsen. Ameland is een rustig eiland. Je kunt er mooi fietsen en wandelen.