Selecteer een pagina

Frederiksborg Slot in Hillerød, Denemarken is onderdeel geweest van een vakantie van Edwin en Patricia in 2022 naar Kopenhagen in Denemarken.

Frederiksborg Slot – Hillerød – Denemarken

Hillerød is voornamelijk bekend om het Frederiksborg Slot. Het eerste deel van het kasteel van Frederiksborg werd in 1560 gebouwd door Frederik II. In de jaren 1600-1620 sloopte zijn zoon Christian IV het kasteel echter en bouwde in plaats daarvan het renaissancekasteel dat er nu staat. Frederiksborg is gebouwd op drie eilanden, met het drievleugelige hoofdkasteel op het meest noordelijke eiland. In 1859 is er nog wel een grote brand geweest. Grote delen van het interieur brandden uit en op verschillende plaatsen bleven alleen de dikke muren over. De kerk en de audiëntiezaal overleefden de brand.

Informatie Frederiksborg Slot

We komen aan bij de parkeerplaats. De parkeerkosten zijn afhankelijk van de tijd dat je er staat. Je moet dit vooraf inschatten en dat is best lastig. Wij hadden het dus verkeerd ingeschat en moesten nog een keer terug naar de auto. In totaal hebben we € 4,00 (2022) aan parkeren betaald voor ongeveer 3,5 uur. Een entreekaartje voor een volwassene kost ongeveer € 12,35 (2022). Een kaartje voor een kind kost ongeveer € 3,35 en als je met een gezin bent, dan kun je het beste een familiekaart kopen voor € 24,50. Je kunt dan namelijk met een gezin met 3 kinderen naar binnen. Het kasteel prijkt al schitterend als we aan komen lopen.

Hillerød - Frederiksborg Slot - voorkant

Het is een heel indrukwekkend kasteel. Ik denk dat ik zelfs moet zeggen dat dit het mooiste kasteel is dat ik ooit gezien heb. Ik ben erg onder de indruk.

Hillerød - Frederiksborg Slot
Hillerød - Frederiksborg Slot

Castle Lord’s House & Chancellery House

Als je op het middelste eiland op het plein voor het kasteel staat, dan zie je aan weerszijden van het kasteel gebouwen staan die een spiegelbeeld van elkaar zijn. In het westen zie je het Castle Lord’s House uit 1611, dat de residentie van de sheriff werd en in het oosten zie je het Chancellery House uit 1615, waar regeringskantoren waren gevestigd. Op de foto zie je het Chancellery house.

Hillerød - Frederiksborg Slot

Neptunus Fontein

Voor het kasteel vind je de Neptunus Fontein. Deze fontein is een reconstructie van de originele fontein die van 1616 tot 1622 op dezelfde plaats stond. Op de fontein stonden 16 beelden die in 1659 meegenomen zijn door Zweedse soldaten. Ze brachten de beelden als oorlogsbuit over naar Stockholm. De 16 standbeelden kwamen terecht in Museum De Vries in Drottningholm. De reconstructie is in 1888 gemaakt naar het origineel van kunstenaar Adriaen de Vries.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Neptunus-Fontein

Entreepoort

Hierna gaan we richting de entreepoort, deze is ook mooi.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Entreepoort

Standbeelden

Aan beide zijden van de brug met de entreepoort, zie je een reeks standbeelden. Dit is ook prachtig!

Hillerød - Frederiksborg Slot - Standbeeldenreeksen

Binnenplaats

En dan kom je uit op de binnenplaats. Ook dat ziet er prachtig uit met hier en daar weer vele standbeelden om te zien.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Binnenplaats
Hillerød - Frederiksborg Slot - Binnenplaats
Hillerød - Frederiksborg Slot - Binnenplaats

Frederiksborg van Vroeger

Eenmaal binnen zien we nog een paar foto’s van vroeger. Ook dat is altijd erg leuk om te zien.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kasteel Vroeger

Plattegrond Begane Grond

En dan gaat de rondleiding zelf beginnen. Er zit een vaste route in het kasteel, waarbij je gebruik kunt maken va informatie via een QR-code. Je kunt deze informatie in de kamer zelf opzoeken in de app. De rondleiding begint op de begane grond.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Plattegrond Begane Grond

Dineerzaal de Roos

De rondleiding begint in dineerzaal de Roos. Deze zaal is opnieuw gemaakt zoals het was in de tijd van Christian IV, toen het een eetkamer was. In het verlengde van de Roos vind je een torenkamer, waar een inleidende tentoonstelling de geschiedenis van het kasteel en het museum verbeeldt.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Dineerzaal de Roos
Hillerød - Frederiksborg Slot - Dineerzaal de Roos

Gang met standbeelden

Op de begane grond vind je ook een gang met allerlei oude standbeelden en oude voorwerpen. Aan het eind van de gang, zie je de ‘Gateroom’.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Gang met Standbeelden

Plattegrond 1e Verdieping

Dan gaat de rondleiding verder op de 1e verdieping. Hieronder zie je de plattegrond van de 1e verdieping.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Plattegrond 1e Verdieping

Wapenschilden

Op de muren langs de trap naar de 1e verdieping en in de kasteelkerk, kom je overal wapenschilden tegen. Tijdens de monarchie (1660-1848) werden de Deense koningen gezalfd in de kasteelkerk en sinds 1693 is er een ridderkapel voor de Orde van de Olifant (de hoogste Deense ridderorde) en de Orde van de Dannebrog (Deense Vlag). De Orde van de Olifant had 30 ridders en de Koning(in) van Denemarken was de soeverein van de Orde. Deze orde wordt alleen gebruikt om Royalty en staatshoofden te vereren. De Deense Prinsen kregen de Orde op hun twintigste verjaardag, anderen moesten dertig jaar oud en protestants of katholiek zijn. De wapenschilden van de Orde van de olifant zijn te herkennen aan de blauwe zak (cirkel) en de olifanten op de badge (insigne).

Hillerød - Frederiksborg Slot - Wapenschilden

Onder de wapenschilden en bevelen aan de muur, zijn er verschillende die zijn gegeven aan internationale staatshoofden zoals Nelson Mandela en prominente Denen zoals Mærsk McKinney Møller en Niels Bohr. Het grootste wapenschild is van de koning(in). Op de foto hier boven, zie je op de linksonderste 2 foto’s het wapenschild van de huidige Deense koningin Margretha hangen. Zij is het hoofd van de orde en daarom heeft zij het grootste wapenschild. De wapenschilden van de orde van de Dannebrog zijn te herkennen aan de witte zak en kruis.

Kasteelkerk

De kasteelkerk van Christian IV werd voltooid in 1617 en was 1 van de weinige ruimtes die de brand in 1859 heeft overleefd. Alles wat je in de kerk ziet is dus nog origineel. Het plafond wordt gevormd door zes grote stergewelven ondersteund door 28 pilaren, waarvan vier zware hoekpilaren. Op deze manier maakt de kerkruimte gebruik van twee belangrijke composities uit de Renaissance-architectuur, namelijk de oude triomfboog en de vorm van het Colosseum in Rome. De kerk fungeert als de kapel van de koninklijke Deense ridderorden. Tijdens de monarchie (1660-1848) werden de Deense koningen gezalfd in deze kasteelkerk. Vanaf de bovenverdieping van de kerk, de galerijvloer, heb je een fantastisch uitzicht over de kerkruimte. 

Hillerød - Frederiksborg Slot - De Kapel

Altaar

Het prachtige altaar van goud, zilver en ebbenhout werd in 1606 gemaakt door de goudsmid Jacob Mores uit Hamburg.

Hillerød - Frederiksborg Slot - De Kapel

Compenius Orgel

In de galerij staat het historische Compenius Orgel, dat gebouwd is in 1610 door Esajas Compenius. Dit orgel is dus al meer dan 400 jaar oud en heeft 6 houten registers en 1001 pijpen, allemaal gebouwd van edelhout. Het orgel is hand getekend en kan alleen bespeeld worden door 2 mensen tegelijkertijd, 1 om de pedalen in te trappen en 1 om de noten te spelen.

Hillerød - Frederiksborg Slot - De Kapel - Het Orgel in de Kapel
Hillerød - Frederiksborg Slot - Het Orgel in de Kapel

Oratorium (privékapel) van de koning

De privé gebedskamer van de koning liep grote schade op bij de kasteelbrand in 1859. Alleen het altaarstuk en de tafel zijn bewaard gebleven. De gebedsruimte is nagemaakt zoals hij er oorspronkelijk uitzag en is versierd met 23 schilderijen uit het leven van Christus uit het nieuwe Testament, uitgevoerd door de kunstenaar Carl Bloch in de periode 1865-1879. De boog is rijkelijk gedecoreerd en de panelen en het plafond zijn gemaakt van exotische houtsoorten, zoals ebbenhout en nootmuskaathout. Het plafond is gedecoreerd met rozetten. Het altaarstuk dat geschilderd is met goud en zilver, is origineel en behoorde tot Christian de 4e. De rest van de kamer is hersteld na de brand.

Hillerød - Frederiksborg Slot - De Koning zijn Oratorium (Privé-Kapel)

Kamer 22

Het grote schilderij op de muur van kamer 22 stelt de stopzetting van Arkona voor. Het beleg van Arkona was een kort beleg van acht dagen in 1169 tussen de Deense strijdkrachten onder Valdemar I,  bisschop Absalon en de Wendische strijdkrachten van het tempelfort van Arkona. Dit resulteerde in een beslissende overwinning voor de Deense strijdkrachten, die vervolgens heel Rügen veroverden. Lauren Tucson heeft dit schilderij geschilderd. Een ander belangrijk schilderij in deze kamer is het schilderij van de moord op Koning Erik Klipping (Erik V) in Finderup in 1286. Koning Erik werd in zijn slaap vermoord. De moord op de koning is nooit opgelost.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 22

Kamer 23

Vanuit kamer 22 gaan we het hoekkamertje 23 (de rotonde) in, wat er ook erg schattig uitziet. De rotonde is verwoest tijdens de brand. Na de brand is een nieuw schilderij op het plafond gemaakt van Christian de 5e.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 23

Gang naar Audience Kamer

Vanuit kamer 23 kom je in de gang die leidt naar de Audience kamer. Dit is een prachtige gang met allerlei schilderijen! Vergeet ook niet naar het plafond te kijken.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Gang naar de Audience Kamer

Audience Kamer

De Audience kamer is ingericht om koning Christian V te eren. Dit is een van de weinige kamers die gespaard is tijdens de brand. In de kamer hangen meerdere portretten van Christian V en zijn voorouders van het huis van Oldenburg. Het grootste schilderij in deze kamer is een schilderij van Christian V met zijn 3 zonen. Hij is hier aangekleed als een Romeinse keizer. Boven de ramen zie je een serie schilderijen van de koning zijn overwinningen tijdens de oorlog.

In de 4 hoeken van het plafond, zijn de 4 hoeken van de wereld geschilderd in de vorm van vrouwelijke figuren; Afrika als een vrouw met een leeuw, Amerika als een rode indianenvrouw, Azië als een vrouw die een tulband draagt en een kameel en Europa als een gekroonde vrouw met een rechter. Tijdens Christian V had Denemarken koloniën in alle 4 hoeken van de wereld. 

Hillerød - Frederiksborg Slot - Audience Kamer

In de hoek van de kamer zie je een stoel die omhoog kan komen. Dit is Christian de 5e zijn stoellift die op en neer kan bewegen tussen de publiek kamer en de kamer daaronder. De stoel is in 1693 geïnstalleerd en hij werkt nog steeds.

Kamer 22

Vanuit de Audience kamer komen we weer terug in kamer 22, waar we nog verschillende mediabeelden op schermen zien. Je vindt hier ook allerlei vorstelijke kledingstukken en de koningsstoel.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 22

Valdemar kamer & kamer 26

In de Valdemar kamer vind je veel schilderijen van belangrijke gebeurtenissen tijdens de Middeleeuwen en eind 19e eeuw. Christian de 4e gebruikte deze kamer als privé huiskamer. De voorwerpen in kamer 26 waren van Christian de 3e van midden 1500. In het midden van deze kamer ligt de eerste vertaling van de Deense Bijbel. De bijbel moest namelijk beschikbaar zijn in de mensen hun eigen taal. Helaas heb ik geen foto’s van kamer 26.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 25

Kamer 25

Kamer 25 is de Eerste Oldenburg koningen kamer. De 1e koning van het huis van Oldenburg was Christian de 1e.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 28

Kamer 28

Kamer 28 is een kamer met portretten van de adel. Je ziet de portretten bovenop de planken.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 29

Kamer 30

Kamer 30 is een kamer historische schilderijen van Christian de 4e. Deze schilderijen stammen uit de 19e eeuw.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 30

Kamer 32

In torenkamer 32 vind je allerlei kleine miniaturen en aandenkens.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 32

Kamer 33

Dit is ook een prachtige kamer, kamer 33. Vergeet ook hier niet naar het plafond te kijken.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 33

Plattegrond 2e Verdieping

De route leidt ons nu naar de 2e verdieping toe, die hieronder op de plattegrond is weergegeven.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Plattegrond 2e Verdieping

Kamer 35

Kamer 35 is een kamer met een kort bed uit midden 1600, want in die tijd sliepen ze met het hoofd omhoog. Normaal gesproken werd het bed gesloten met gordijnen.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 35

Kamer 36

In 1648 werden Frederik III en Sophia Amalia koning en koningin van Denemarken. Sophia brengt nieuwe inspiratie mee in de vorm van nieuwe barok. Het kabinet in kamer 36 was een nieuw soort meubel dat in de mode kwam midden 1600. Het is van ebbenhout met ivoren inleggen.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 36

Kamer 37

Kamer 37 wordt ook de Angels’ Hall genoemd. De meubels in deze kamer komen van net na de brand in 1859. Het plafond in deze zaal is ook prachtig. De motieven van het plafond zijn gebaseerd op het Dogenpaleis in Venetië. Je vindt hier mooie schilderijen op het plafond waarbij ook de 4 verschillende klassen (adel, geestelijkheid, middenklasse en boeren) zijn meegenomen.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 37

Ridderzaal

Op de 2e verdieping (boven de kasteelkerk) bevindt zich de prachtige ridderzaal. De ridderzaal is nagebouwd zoals het was in de tijd van Christian IV, uitgerust met alle pracht die de koning beheerde. Je vindt mooie schilderijen en standbeelden in deze ook zogeheten ‘Great Hall’. Vergeet ook hier zeker niet naar het plafond te kijken!

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 38 Ridderzaal
Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 38 Ridderzaal

Tentoonstelling Kroonprinses Mary

Op het moment dat wij er waren, was er een tentoonstelling over Kroonprinses Mary in de ridderzaal. Een jaar lang werkte de in Spanje geboren kunstenaar Jesús Herrera Martínez aan een nieuw portret van HKH kroonprinses Mary. In de speciale tentoonstelling zie je het voltooide portret samen met de getekende en geschilderde schetsen die hem tot het uiteindelijke werk hebben geleid. Het portret van de kroonprinses werd door de kroonprinses zelf onthuld in verband met haar 50e verjaardag, toen het museum een ​​speciale tentoonstelling opende over kroonprinses Mary en historische prinsessen. 

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 38 Ridderzaal Tentoonstelling Kroonprinses Mary

Kamer 39 – The Gottorf Globe

De Gottorf globe staat in kamer 39, de noordwestelijke torenkamer. De Gottorf Globe is gemaakt voor het rariteitenkabinet in de 1650-er jaren. In de kamer zie je ook schilderijen van prominente leden van de rechtbank van de prinselijkheid Gottorf. 

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 39

Kamer 40 – De tijd van Christian V

Christian V werd koning van Denemarken in 1670. In het midden van de tafel in deze kamer, ligt de titelpagina van The King’s Law of Lex Regia (Latijn voor Wet van de Koning). Dit was de grondwet van Denemarken en Noorwegen van 1665 tot 1849. Het vestigde een volledige erfelijke en absolute monarchie en formaliseerde de absolute macht van de koning.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 40

Kamer 41 – Staatsmannen en artiesten uit de tijd van Christian V

In Kamer 41 vind je veel portretten van Christian V en de staatsmannen en artiesten uit zijn tijd.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 41

Kamer 42 – Baroque pracht in en rond 1700

De oude en absolute monarchie werd omgeven door grote uitgaven, wat duidelijk te zien is in deze kamer. Hier staan vele luxe meubelen, het mooie Canaby-bed is bijvoorbeeld in Parijs gemaakt.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 42

Kamer 43 – Frederik IV zijn kamer

In kamer 43 zie je een aantal mooie portretten van Frederik IV. Frederik IV regeerde van 1699 tot 1730. Ook zie je hier een aantal schilderijen van belangrijke gebeurtenissen uit die tijd.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 43

Kamer 44 – Portretten uit de tijd van Frederik IV

Kamer 44 is een torenkamer die gevuld is met portretten uit de tijd van Frederik IV. De muren in deze kamer zijn bekleed met verguld leer.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 44

Kamer 45, 46 en 47

De kamers 45 en 46 brengen je van de koning zijn vleugel naar de prinsessen hun vleugel. De meeste portretten in deze kamer stammen uit de tijd van Frederik IV en Christian VI. Kamer 47 stamt ook uit de tijd van Christian VI. Christian VI regeerde van 1730 tot 1746. In kamer 47 zie je veel portretten van koning Christian VI zelf, koningin Sophia Magdalena en hun tijdgenoten.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 45
Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamers 46 & 47

Kamer 48 – Frederik V zijn kamer

In kamer 48 zie je meerdere portretten van Frederik V. Frederik V regeerde van 1746 tot 1766. In dezelfde kamer zie je ook portretten van voorname staatshoofden, zoals ministers.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 48

Kamers 50, 51, 54 en 55

Kamer 50 is een kamer uit de tijd van Christian VII. Christian VII regeerde van 1766 tot 1808. De schilderijen in deze kamer stammen uit de eerste 20 jaar van zijn regeerperiode. Kamer 51 is een deel van de gang die leidt naar de toren in het midden van de prinsessenvleugel. Ook hier zie je portretten uit de tijd van Christian VII. Kamer 54 heeft veel antieken meubelen die stammen uit de tijd van Christian VIII. Kamer 55 stamt uit de tijd van Frederik VI. In deze kamer zie je veel schilderijen die betrekking hebben op de Engelse oorlogen. In deze kamer staat ook een mooie rode armstoel uit 1822.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamers 50, 51, 54 & 55

Kamers 56 – Christian VIII

Christian VIII regeerde van 1839 tot 1848. In kamer 56 zie je portretten van koning Christian VIII, zijn 2e vrouw Caroline Amalia en meerdere leiders.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 56

Kamers 57

In kamer 57 vind je portretten en kunstwerken uit de Deense Golden Age, midden 19e eeuw.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 57

Plattegrond 3e verdieping

Inmiddels zijn we verder geleid naar de 3e verdieping, waarvan je hieronder de plattegrond kan zien.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Plattegrond 3e Verdieping

3e verdieping

De 3e verdieping is een lange gang met veel schilderijtjes. Je vindt hier ook vele schilderijen.

Hillerød - Frederiksborg Slot - 3e Verdieping

Kamers 63, 65, 66 en 68

Hierna werden we weer naar de 1e verdieping toe geleid, waar we nog een aantal kamers hebben bekeken. Kamer 63 heet ‘de 3 jaar durende oorlog van 1848 tot 1850’ In kamer 63 zie je de schilderijen van de oorlogshelden. Kamer 65 heet ‘de Oorlog van 1864’. In deze kamer vind je vele schilderijen van prominente officieren van die oorlog. Kamer 66 heet ‘de Zakenmensen, patronen en de coöperatieve beweging’. Halverwege de 19e eeuw, was er een doorbraak voor de Deense economie. Er kwamen treinstations en havens. In kamer 66 hangen portretten van belangrijke zakenlieden uit deze tijd.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamers 63, 65, 66 & 68

Kamer 68 heet ‘de Brouwer Jacobsen kamer’. Jacobsen had sinds 1835 een brouwerij in Kopenhagen. In 1847 heeft hij het bier Karlsberg ontworpen. Jacobsen heeft na de brand van 1859 veel geld gedoneerd om het kasteel weer op te kunnen knappen.

Kamers 67

Kamer 67 heet ‘de kamer van Glücksburg, constitutionele worstelingen en eenwording’. Frederik VII overleed in 1863. De kroon ging hierna door naar de Glücksburg lijn van de koninklijke familie. Hun 1e koning Christian IX is veel te zien op de schilderijen in deze kamer. Ook zie je hier schilderijen die te maken hebben met constitutionele (en politieke) worstelingen.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Kamer 67

Lange Gang Begane Grond

We zijn inmiddels op de begane grond aangekomen, waar we deze prachtige lange gang zien die ons leidt naar het souvenirwinkeltje.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Lange Gang Begane Grond

Muntpoort

Na het kasteel zelf, gaan we richting de tuinen, waarvoor we onder de muntpoort door moeten lopen. Het prachtige portaal van de muntpoort is versierd met vrijstaande zuilen, figuren van vrouwen die muziek speelden en een reliëf dat Mars en Venus voorstelde.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Poort naar de Tuinen

Kasteeltuinen

Eenmaal in de kasteeltuinen, hebben we een prachtig uitzicht op kasteel Frederiksborg. 

Hillerød - Frederiksborg Slot - vanuit de Tuinen

Kasteeltuinen Barokhaven

Het gebied van de kasteeltuinen heet Barokhaven. Hieronder zie je een plattegrond van de prachtige tuinen.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Tuinen Barokhaven
Hillerød - Frederiksborg Slot - Plattegrond tuinen Barokhaven

Barokhaven – Parterre

De tuinen zijn best flink en ook erg mooi. Ik heb bij elke foto een stip op de plattegrond gezet om te kunnen laten zien waar dat deel van de tuinen zich bevindt. De parterre is het deel helemaal vooraan. Hier zie je de koninklijke monogrammen voor Frederik 4, Frederik 5, Christian 6 en Margrethe 2, gevormd in nauw bijgesneden hagen omringd door kegelvormig buxus. Dit zijn de vier vorsten waaronder de faciliteit heeft bestaan, van de aanleg van de tuin door Frederik IV tot de restauratie in de tijd van koningin Margrethe. Voor de monogrammen zijn overigens ongeveer 20.000 buxusplantjes gebruikt.

Hillerød - Frederiksborg Slot - De Parterre van de tuinen Barokhaven

Barokhaven – Vijvers

In de tuinen van Frederiksborg vind je ook meerdere vijvers, maar er worden jaarlijks ook 12.000 bollen geplant.

Hillerød - Frederiksborg Slot - De tuinen Barokhaven

Barokhaven – Badstueslot

De baroktuin is niet de enige tuin van het kasteel. Links van de barokke tuin ligt de romantische Engels geïnspireerde tuin, waar zich ook het kleine lustkasteel Badstueslottet bevindt.

Hillerød - Frederiksborg Slot - De tuinen Barokhaven Badstueslot

Barokhaven – Obelisk

In het achtergedeelte van de tuin staat de obelisk, een monument.

Hillerød - Frederiksborg Slot - Obelisk

Barokhaven

Ook vanaf de achterkant van de tuin, heb je een prachtig uitzicht op het mooie Frederiksborg Slot.

Hillerød - Frederiksborg Slot - De tuinen Barokhaven

In het middenpad van de tuin, vind je meerdere langwerpige fonteinen, die ook erg mooi zijn.

Hillerød - Frederiksborg Slot - De tuinen Barokhaven

Elk jaar wordt er door de tuinmannen zo’n 6 kilometer aan heggen gesnoeid in de Baroque-tuin. 

Hillerød - Frederiksborg Slot - De tuinen Barokhaven
Hillerød - Frederiksborg Slot - De tuinen Barokhaven

Frederiksborg Slot

En dat was het Frederiksborg kasteel. Ik vind dit echt een prachtig en indrukwekkend kasteel, 1 van de mooiste kastelen die ik ooit gezien heb. Zeker een aanrader als je in Denemarken bent!