Selecteer een pagina

Europa-park (Duitsland) is onderdeel geweest van een vakantie van Patricia naar Frankrijk in de provincie Alsace (Elzas).

Europa-park (Rust, Duitsland)

Europa-Park is het grootste attractiepark van Duitsland en is na Disneyland Paris het best bezochte attractiepark van Europa. Het park ligt in het plaatsje Rust. Het park bestaat uit thema’s en elk thema verwijst naar een Europees land.

Hieronder een aantal collages van delen en attracties van het park. We beginnen natuurlijk bij de entree.

Fotocollage Europapark Duitsland, de entree

Bij de entree krijg je natuurlijk (zoals in alle pretparken) een kaart van het park. De kinderen zouden ons de weg wel even wijzen.

Europapark kaartlezer
Europapark kaartlezer

Achtbanen

Europa-park staat bekend om al zijn achtbanen, er zijn maar liefs 13 achtbanen in het park te vinden. Het is een erg groot park. Wij zijn een dag geweest en dat was eigenlijk te kort. We hadden ook nog twee knullen mee die net niet groot genoeg waren om de meeste achtbanen in te mogen, daardoor hebben we die uit solidariteit veelal achterwege gelaten. De achtbanen zijn overigens wel erg spectaculair!

Fotocollage Europapark Duitsland

We beginnen bij de marionetten-boottocht in het themadeel ‘Duitsland’, even rustig het park verkennen.

Fotocollage Europapark Duitsland

In het parkdeel ‘Zwitserland’ vind je de bobsleebaan.

Bobslee Europapark Duitsland
Bobsleebaan Europapark Duitsland

In het parkdeel ‘Rusland’ kan je een erg mooie tocht genaamd ‘Sneeuwfahrt’ maken.

Sneeuwfahrt Europapark Duitsland

MIR

We zijn nog steeds in ‘Rusland’. Hier ligt de Euro-MIR. Dit is de achtbaan die langs de grote, ronde spiegeltorens gaat. Je begint ook in die torens. In het donker ga je omhoog om daarna buiten weer uit te komen. Het was voor mij een verschrikking, want de karretjes draaien rond en eenmaal boven draaide het karretje zo dat ik het hele stuk achteruit naar beneden sjeesde. Daar moet je tegen kunnen…..

Fotocollage Europapark Duitsland Euro MIR

Naast de Euro-MIR ligt de Russische MIR. Dit is de originele trainingscapsule van de Russische kosmonauten. Je kunt het ruimteschip in om te zien hoe zij aan boord werkten en leefden. Best wel indrukwekkend om te zien!

Fotocollage Europapark Duitsland Russische MIR

In het parkdeel ‘Avonturenland’ vind je de African Queen. Hier zie je de Afrikaanse paalwoningen en dieren van dit continent op het meer. Erg leuk om te doen, helemaal met kinderen!

Europapark - African Queen Boottochtje
Europapark - African Queen Boottochtje

Water

In het parkdeel ‘Scandinavië’ kom je bij de attractie ‘Fjord Rafting’. Een kolkende rivier neemt je mee op een boottochtje met een rustig begin, waarna de eerste golven proberen je boot binnen te rollen. Daarna ga je nog door verraderlijke stroomversnellingen, kom je voorbij watervallen en beland je in een mistige donkere grot. Dit is een tochtje waarbij je er vanuit moet gaan dat je nat wordt.

Fotocollage Europapark Duitsland Fjord Rafting

In het parkdeel ‘Portugal’ heb je de attractie ‘Atlantica SuperSplash’. Op 30 meter hoogte maak je eerst een draai om daarna negen meter achteruit naar beneden te duiken. Hierna draait de boot nog een keer , waarna je met 80 km/u in het verfrissende water terecht komt. Ook hier zal je een nat pak oplopen.

Fotocollage Europapark Duitsland Atlantica

Piraten

In het parkdeel ‘Holland’ ligt ‘Piraten in Batavia’. Gedurende acht minuten breng je onder andere een bezoek aan de exotische havenstad Batavia met bijbehorende geluiden en 125 figuren in verrassende scenes. Heel erg mooi om te zien!

Europapark - Piraten In Bataviastad
Europapark - Piraten In Bataviastad

Tussentijds kan er natuurlijk overal gewacht worden en er lopen ook figuren op stelten door het park heen.

Wachters Europapark Duitsland
Europapark Duitsland Steltlopers

De waterkatapult is ook hilarisch! Lekker elkaar nat schieten met waterballonnen!

Fotocollage Europapark Duitsland Water Katapult

De ‘Matterhorn Blitz’ ligt in ‘Zwitserland’. Dat is een erg leuke achtbaan voor jong en oud.

Fotocollage Europapark Duitsland Matterhorn Blitz

Duik met je onderzeeër, voorzien van infrarode laserpistolen, naar de bodem van de oceaan en zoek daar naar de legendarische stad Atlantis in de ‘Abenteuer Atlantis’ in ‘Griekenland’. Ook leuk voor de kleintjes.

Fotocollage Europapark Duitsland Abenteuer Atlantis

Hierna gaan we nog even naar de ‘Weense zweefmolen in ‘Oostenrijk’ en naar de bootjes waar je met waterstralen kunt schieten. Ook dat is weer hilarisch voor de kinderen natuurlijk.

Europapark Duitsland Zweefmolen
Europapark Duitsland Waterschietbootje

Bij de uitgang maken opa en oma nog even een foto met de kleinkinderen.

Groepsfoto Europapark Duitsland

Het is een schitterend attractiepark, Europa-park, maar dat mag ook wel voor die € 55 (2020 volwassene) of € 47 (2020, 4 t/m 11 jaar) entree. Wij hadden nog een gelukje dat we Noah mee hadden, want die was jarig en kinderen die jarig zijn hebben vrij entree op vertoon van een legitimatiebewijs.