Selecteer een pagina
België - Rocheford

Rochefort is onderdeel geweest van een vakantie in 2017 van Patricia naar de Ardennen in België.

Rochefort – België

Rochefort is een stad in België dat in de provincie Namen ligt. De stad telt ruim 12.000 inwoners. Ook in dit stadje kan je meerdere kanten op.

Chateau Comtal

Bovenop de heuveltop werd aan het eind van de 11e en het begin van de 12e de vesting Chateau Comtal gebouwd door de eerste heren, de Montaignu’s.  Alleen de oudste muren en een toren zijn hier nog van overgebleven. De naam Rochefort is afgeleid van de Rocha Fortis, wat versterkte burcht betekent.

Als je naar dit kasteel toe loopt, dan kom je overigens wel een hele aparte boom tegen! Het is net of er een gezicht in de boom zit.

Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy

In Rochefort ligt ook de prachtige Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy. Vroeger werd de abdij gebruikt om een groep vrome vrouwen een plekje te geven op het domein van Saint-Rémy. Nu tegenwoordig brouwen de monniken van deze abdij trappistenbier genaamd naar de naam van de stad, namelijk ‘Rochefort’.

Grot van Lorette

In Rochefort liggen ook prachtige druipsteengrotten, de grotten van Lorette. Deze zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Prachtige grotten!