Selecteer een pagina

Moviepark Germany – Bottrop

Moviepark Germany is een pretpark in Bottrop, Duitsland. Moviepark Germany werd in 1996 geopend onder de naam Warner Brothers Movie World. Het park is daarna meerdere malen verkocht. Na de verkoop in 2005 kreeg het park de naam Moviepark Germany. 

Het Park

In het park draait alles om de filmwereld, veel attracties en themagebieden hebben ook een thema. Er zijn attracties voor zowel jong als oud.

MoviePark Germany - Het Park

Achtbanen

Moviepark Germany heeft ook de nodige achtbanen. In 2017 kwam het totaal aantal achtbanen op 7.

MoviePark Germany - Achtbanen

High Fall

Ook een attractie waar je in moet durven, de High Fall. Hierbij ga je langzaam naar boven om op 60 meter hoogte ineens een vrije val te maken met een snelheid van meer dan 90 km/uur. De zenuwen zitten dan echt letterlijk in je keel.

MoviePark Germany - Hoge Paal

Nick Toons Figuren

Door het park heen lopen allerlei Nick-Toons filmfiguren, zoals Sponge Bob, Patrick, Dora en de Teenage Mutant Ninja Turtles. Knuffeltijd voor de kinderen ?.

MoviePark Germany - NickToons Figuren

Parade

De parade begint om 15:00 uur. Tijdens deze parade kun je kennis maken met alle karakters en acteurs van het Movie Park Germany. Ze komen langs met hun praalwagens.

MoviePark Germany - Parade

Van Helsing – Shadows of darkness

Tussendoor vinden er ook nog allerlei shows plaats, zoals bijvoorbeeld de Van Helsing show Shadows of Darkness. Leuk om te zien deze shows.

MoviePark Germany - Show Van Helsing - Shadows Of Darkness

Info/Tips Moviepark Germany

Moviepark Germany ligt vlak over de grens van Nederland-Duitsland, je bent er dus vrij snel. Natuurlijk kan je ook parkeren bij het park, een parkeerkaart kost € 7. Als je slim bent, dan koop je van tevoren al een parkeerkaart online, want dan kost de kaart € 6. Toch weer een euro minder. Er geldt overigens ook een korting als je je menu van tevoren online besteld. 

Een entreekaart kost je € 43 (2021) voor een volwassene, € 34 voor een kind van 4 t/m 11 jaar en € 34 voor een 65-plusser. Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis. Voor 65-plussers is er nog een extra korting op de zondag.

Het park gaat om 10:00 uur open, maar sluit niet elke dag op hetzelfde tijdstip. Wil je de precieze sluitingstijd weten of wil je nog andere informatie over dit park? Kijk dan even bij hen zelf op hun website.