Selecteer een pagina

Pretpark Drouwenerzand – Drouwen – Nederland

Drouwenerzand is een attractiepark in Drouwen in de Drentse gemeente Borger-Odoorn. Het park heeft dezelfde naam als het natuurgebied Drouwenerzand. Het leuke van dit park is dat het werkt volgens het all-in principe. Dit betekent dat eten en drinken bij de entreeprijs zijn inbegrepen. Dit eten en drinken is voornamelijk een snackbar waar volop kroketten en frikandellen te halen zijn, maar er is ook een ijsmachine waar de kids zelf ijsjes kunnen tappen. Je begrijp natuurlijk wel dat ze hier wel 5 keer per dag bij staan en vooruit, zo eens per jaar liet ik ze ook maar lekker tappen.

De entree

De entree van het park is niet duur. Voor een online ticket van € 14,25 heb je dus een all-in-kaartje. Ik vind dat op zich niet eens zo duur, als je je bedenkt dat ze de hele dag ijs kunnen tappen en frietjes kunnen halen. De entree ziet er als volgt uit:

Drouwenerzand - De entree

Vervoermiddelen

De attracties zijn ook erg leuk voor de kleintjes. Je hebt er meerdere verschillende vervoermiddelen, zoals bijvoorbeeld skelters, een treintje en oldtimers.

Drouwenerzand - De Vervoermiddelen

Attracties

De overige attracties zijn ook erg leuk. Je hebt botsauto’s en andere kermisachtige attracties.

Drouwenerzand - De Attracties

Clowns & Pony’s

De kinderen kunnen ook ponyrijden en trampolinespringen. Daarnaast zijn er in Drouwenerzand ook vaak clowns te bekennen in het park die ballonnen in allerlei vreemde figuren staan te vouwen voor de kinderen.

Drouwenerzand - De Attracties

Speeltuin

Als laatste hebben ze ook nog een speeltuin waar de kids zich prima kunnen vermaken. Vooral voor de kleintjes is Drouwenerzand een erg leuk pretpark. Ik moet ook zeggen dat ik hier erg vaak geweest ben toen mijn kinderen nog klein waren. De combinatie van kleine-kinderen-attracties en het all-inclusive-principe is een gouden combinatie. In het midden van het park heb je ook een zitgedeelte waar je als moeder heerlijk kunt zitten en je kinderen helemaal los kunt laten, want je hebt overal zicht op. Kortom…. een aanrader dus, helemaal als je nog wat kleinere kinderen hebt. Wil je meer informatie over bijvoorbeeld het adres en openingstijden?  Kijk dan even bij Drouwenerzand zelf op hun website.

Drouwenerzand - De Speeltuin