Selecteer een pagina

Grotten van de wereld

Dit is een verzamelpagina van de mooie grotten over de hele wereld die we gezien hebben.

België

Grot van Lorette

In Rochefort liggen ook prachtige druipsteengrotten, de grotten van Lorette. Deze zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Prachtige grotten!

Grotten de Lorette - Rochefort - België
In de Grotten de Lorette - Rochefort - België
In de Grotten de Lorette - Rochefort - België
In de Grotten de Lorette - Rochefort - België
In de Grotten de Lorette - Rochefort - België

Frankrijk

Biard

De grotten de la Noree van Biard met druipsteen en stalagmiet.

Biard - Grotten de la Norée

Wil je meer foto’s zien van de grotten van Biard, klik dan op de reislocatie:

Frankrijk

Chaux lès Passavant

In Chaux lès Passavantliggen de Grotten de la Glacière. Deze grotten doen hun naam (Grotten van het IJs) eer aan. Het is er erg koud, -9ºC maar liefst… Dat is wel een prachtig gezicht, de combinatie van grotten met ijs.

Chaux lès Passavant - Grotten de la Glacière
Chaux lès Passavant - Grotten de la Glacière

Wil je meer foto’s zien van de grotten de la Glacière? Klik dan op de reislocatie Chaux lès Passavant:

Frankrijk – Lacave

Grotten van Lacave

Lacave heeft schitterende grotten! De grotten van Lacave zijn in 1905 per ongeluk gevonden door een Franse speleoloog die al gravend op zoek was naar de grotten van St. Sol. Met een klein elektrisch treintje wordt je 400 meter onder de grond de grot in gereden. De tour duurt ongeveer 1,5 uur en in die tijd kom je door 12 verschillende zalen. Je begint in de chaoskamer en eindigt in de Hall of Wonders, waar blacklight een ‘vuurvliegjes’ effect geeft waarin ‘nieuwe’ druppels druipsteen fel oplichten.

De grotten van Lacave zijn echt schitterend en zeker het bezoeken waard. In 2021 kost een entreeticket € 12 voor een volwassene (ouder dan 20), € 10 voor een tiener (14 t/m 20) en € 7,50 voor een kind (4 t/m 13). Parkeren is gratis. Als je meer informatie wilt over deze grotten, klik dan hier

De grotten van Lacave
De grotten van Lacave

Italië – Varone

Parco Grotta Cascata Varone

In Varone liggen de Parco Grotta Cascata. Tussen twee steile rotswanden en twee grotten door kan je de waterval zien. Deze valt door een loodrechte kloof honderd meter de diepte in. Dit gaat gepaard met het nodige geluid en waterspetters. Het is echt een beleving om hier doorheen te lopen. De waterval zelf is overigens niet heel spannend. Het is meer het gevoel wat je krijgt als je door de grotten loopt wat dit speciaal maakt.

In de Grotten de la Norée in Briard Frankrijk

Spanje – Mallorca

Porto Cristo – Grotten del Drach

De grotten del Drach worden ook wel de Drakengrotten genoemd. Het zijn eigenlijk vier grotten die de namen zwarte grot, witte grot,  Luis Salvador grot en Franse grot hebben gekregen. De trip door de grotten del Drach is inclusief een boottochtje over het ondergrondse meer van Martel, dat maar liefst 170 bij 30 meter is. Tijdens dit boottochtje wordt je getrakteerd op een liveconcert. Het zijn erg speciale en romantische grotten.

Spanje - Mallorca - Grotten del Drach
Spanje - Mallorca - Grotten del Drach

Wil je meer foto’s en informatie zien van de grotten del Drach, klik dan op de reislocatie:

Vietnam

Ba Be Nationaal Park – Puong grot

De Puong grot is een grote grot van 30 m hoog en 300 m lang die midden in het Ba Be Nationaal park ligt. De rivier Song Nang loopt onder het kalksteen en de verticale kliffen van de Lung Nham-berg 300 meter door de grot heen. Deze grot zit vol met vleermuizen. Je hoort ze meteen kwetteren als je binnenkomt.

Puong Cave

Wil je meer foto’s zien van de Puong Cave, klik dan op de reislocatie:

Vietnam

Cao Bang – Nguom Ngao-grot

In Cao Bang ligt de Nguom Ngao-grot. Helaas stonden voor niets voor de deur. De grotten waren gesloten door de aankomende Lunar jaarviering. We hebben dus alleen de foto’s op de borden gezien.

Nguòm Ngao Cave

Vietnam

Danang – Marble Mountains – Tang Chon Cave

Op de Marble Mountains ligt de Tang Chon Cave.

Marble Mountain - Tang Chon Cave
Marble Mountain - Tang Chon Cave

Vietnam

Halong Bay – Hang Sung Sôt grot

In één van de mooie eilandjes van Halong Bay zit de prachtige Hang Sung Sôt grot. Echt een plaatje!!! Zowel qua uitzicht als de grot zelf.

Halong Bay - Uitzicht bij Hang Sung Sôt Grot
Halong Bay - Hang Sung Sôt Grot
Halong Bay - Hang Sung Sôt Grot
Halong Bay - Hang Sung Sôt Grot

Vietnam

Huong Tich – Perfume Pagoda

De Huong Tich grot betekent in het Engels Perfume Pagoda. Dit is een tempel in een grot van het gelijknamige complex in Vietnam.

Perfume Pagoda
Perfume Pagoda