Selecteer een pagina

Festivals – Cityrock

Cityrock is in 2014 en 2015 begonnen als voorafgaand Rock-zusje van metalfestival Into the Grave. Het festival werd gehouden op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. In 2016 is de organisatie gaan kijken naar een andere locatie en had deze gevonden in het Rengerspak in Leeuwarden. In 2017 had Cityrock zelfs twee locaties, namelijk terug naar het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden en in het Klokgebouw in Eindhoven. Na 2017 is er geen Cityrock meer georganiseerd. 

Ik ben in 2016 en 2017 naar Cityrock geweest. Hieronder plaats ik een selectie van de foto’s van het terrein en de bands. Het meest recente jaar staat bovenaan. Als je meer tips en informatie over prijzen etc. wil weten, kijk dan helemaal onderaan deze pagina.

2017

In 2017 ging ik wederom naar Cityrock. Ik had de tickets al gekocht als Early Bird, maar had in september 2017 geen partner die mee zou kunnen naar het festival. Ik besloot een oproep te doen op mijn Facebook, wat resulteerde in het gezelschap van Nicky, de dochter van vrienden van mij. Dat was ook erg gezellig!

Hieronder de poster en het tijdschema van de bands. 

Cityrock 2017 - Poster
Cityrock 2017 - Tijdschema

Navarone

De eerste band die me opviel was Navarone. Ik had er nog nooit van gehoord (toen waren ze nog niet in the Voice geweest), maar was erg verrast door hun leuke optreden!

Cityrock 2017 - Navarone

Living Colour

En hier was ik helemaal perplex van. Wat een muzikanten! De gitarist en bassist stonden al pratend met elkaar de meest complexe solo’s te spelen. Echt niet te bevatten dit….

Cityrock 2017 - Living Color

Fisher Z

Fisher Z moet er natuurlijk ook bij. Dit is pure nostalgie.

Cityrock 2017 - Fisher Z

UFO

Ook deze band is pure nostalgie natuurlijk, UFO. De oudjes doen het nog best! Je kon alleen wel merken dat de zanger er moeite mee had om de hoge noten nog te halen. Op sommige momenten moest hij het er echt uit persen.

Cityrock 2017 - UFO

Europe

Deze band ken ik al heel lang, maar had ik nog nooit gezien, Europe. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was van dit optreden. Die Joey Tempest knalt de hoge noten er nog met gemak uit. Hele sympatieke zanger ook. Hij sprong bijvoorbeeld van het podium af om even een selfie te gaan maken met een jongen in een rolstoel die aan de zijkant van het podium stond. Erg leuk! We stonden helemaal vooraan en konden dat mooi zien. Onze positie vooraan was ook goed voor twee plectrums. Hadden Nicky en ik er mooi allebei één.

Cityrock 2017 - Europe

2016

In 2016 ging ik voor het eerst naar Cityrock. Wat een goede bands stonden er toen ook op het programma van de zaterdag! Queensryche, Mother’s Finest, Uriah Heep en Vandenberg’s Moonkings. Ik ben in 2016 alleen de zaterdag geweest. Hieronder de poster en het tijdschema van Cityrock in 2016.

Cityrock 2016 - Poster
Cityrock 2016 - Tijdschema

Festivalterrein

Eerst maar even een sfeerfoto van het festivalterrein. Hier was het nog aardig droog. Aan het eind van de middag/begin van de avond is het gaan regenen en het is daarna ook niet meer droog geweest. Ik ben echt tot op het bot toe nat geregend en kan me ook niet herinneren dat ik het ooit zo koud heb gehad.

Cityrock 2016

De Hûnekop

Het optreden van de Hûnekop was ook erg leuk, ik had ze nog nooit eerder gezien. Leuke en unieke band met hun recht-door-zee nummers in het Fries.

Cityrock 2016 - De Hûnekop

Vandenberg’s Moonkings

Toen was het tijd voor Vandenberg’s Moonkings, bekend om de gitarist Adje van den Berg die op zijn beurt weer bekend is geworden met zijn bands Vandenberg en Whitesnake. Dit was ook een goede band!

Cityrock 2016 - Vandenberg's Moonkings

Queensryche

En dit zijn mijn toppers. Ik ben al zo lang fan van deze band, Queensryche. Dit was voor het eerst dat ik ze zou zien in de formatie met Todd La Torre. Ik kende ze daarvoor alleen nog met Jeff Tate als zanger en was bang dat Jeff niet te evenaren zou zijn. Nou, ik was perplex, want Todd was zelfs nog een betere zanger dan Jeff. Onvoorstelbaar, wat goed! 

Cityrock 2016 - Queensryche

Mother’s Finest

Na Queensryche kwam Mother’s Finest. Ik ken eigenlijk niet zoveel muziek van deze band, maar vond ze wel erg goed! Spontane lui ook op het podium.

Cityrock 2016 - Mothers Finest

Uriah Heep

Uriah Heep is ook altijd een gave band om te zien. Ook dit vind ik altijd een erg spontane band met spontane muzikanten. Je kan gewoon zien dat ze er veel lol in hebben.

Cityrock 2016 - Uriah Heep

Over Cityrock

(Ticket)prijzen

In 2014 kostte een kaartje voor Cityrock € 15. In dat jaar was het festival nog één dag. In 2016 werd het een tweedaags festival en kostte een entreekaartje € 31,50 voor een dagkaart en € 51,50 voor een weekendkaart. In 2017 ging Cityrock weer terug naar één dag (met dezelfde line-up op twee verschillende locaties). Een kaartje kostte toen € 37,50. In 2016 kostte een biertje € 2,50.

Camping

Het Rengerspark in Leeuwarden werd gebruikt als camping, zowel in de jaren dat het op het Oldehoofsterkerkhof was als het jaar dat het in het Rengerspark was.

Parkeren

Bij het Rengerspark was voldoende parkeergelegenheid bij het park zelf. Als Cityrock op het Oldehoofsterkerkhof wordt gehouden, dan is het parkeren wat lastiger en wat duurder. Het Oldehoofsterkerkhof ligt in het hart van Leeuwarden, dus dan ben je vaak aangewezen op parkeergarages. De parkeergarage bij de Oldenhove is natuurlijk het dichtste bij, dus dat is het makkelijkste. Kijk trouwens wel uit in welke parkeergarage je gaat staan, want niet alle parkeergarages zijn 24 uur per dag open. Ik heb kennissen gehad die hun auto in de verkeerde garage hadden gezet en er na het festival dus niet meer bij konden komen.

Website

Wil je meer informatie over Cityrock over eventuele toekomstige edities? Kijk dan even bij Cityrock zelf op de website.