Selecteer een pagina

Appelpop – Tiel – Nederland

Appelpop is een gratis festival dat jaarlijks op elk tweede weekend (vrijdag en zaterdag) van september wordt gehouden op de Waalkade in Tiel. Ooit begonnen als leuke nevenactiviteit tijdens het Fruitcorso in Tiel, is Appelpop uitgegroeid tot één van de drukst bezochte meerdaagse festivals in Nederland. Het is dè afsluiter van het festivalseizoen. 

Appelpop heeft een brede programmering van bands uit de top van de Nederlandse muziekindustrie, maar ook internationale acts, kwaliteit uit het popzalen-circuit en regionaal talent. Naast muziek op de podia en een festivalmarkt zijn er ook diverse andere acts te vinden zoals een Silent Disco en een grote vrijdagmiddagborrel. Ik ben drie keer op Appelpop geweest, namelijk in 2012, 2013 en 2014. Ik zal mijn ervaringen, een deel van mijn foto’s en informatie over Appelpop in deze jaren delen met het laatste jaar bovenaan.

2015

In 2015 ging ik voor de derde keer naar Appelpop. Deze keer ging ik echter twee dagen. De eerste dag ging ik met mijn moeder, mijn dochter en mijn toenmalige vriend Frans. De dag erna ging ik met Frans, zijn zus met haar gezin en mijn beide kinderen. Hieronder de poster van dat jaar en de programmering van de vrijdag. Op de vrijdag hebben we Bløf en Van Velzen gezien.

Fruitcorso

Zoals ik in het begin al had vermeld, is Appelpop begonnen als nevenactiviteit tijdens het bloemencorso in Tiel. Nog steeds wordt dit gelijktijdig in hetzelfde weekend gehouden. Dit jaar gaan we voor het eerst het centrum van Tiel verder in waar we ook nog wat van dit corso terug vinden.

Festivalterrein

We beginnen dit jaar ook maar eens met een sfeerfoto van het festivalterrein.

Van Velzen

En een collage van de band Van Velzen, ook een erg goede band trouwens!

De Zaterdag

De zaterdag gingen we nogmaals en deze dag dus met de zus (en haar gezin) van mijn toenmalige vriend Frans en mijn beide kinderen. Hiernaast de programmering van die dag. Deze dag hebben we echter veel gerelaxed in het zonnetje met wat muziek hier en daar op de achtergrond. Deze zaterdag hebben we de Wolff en Steak Number Eight gezien.

Familie

En nog even wat selfies en groepsfoto’s van mijn medefestivalgangers.

2013

In 2013 ging ik met mijn toenmalige vriend Frans. De band Therapy? stond namelijk in de programmering en dat vind ik toch wel een erg goede band! Daarnaast kwam Madness ook. Allebei op de zaterdag en dat moest ik zien natuurlijk! Hieronder de poster van 2015 en de programmering. Wij hebben Laura Jansen, Balthazar, Therapy?, Bløf, Madness en Postmen gezien.

Festivalterrein

Eerst maar weer even een sfeerfoto van het festivalterrein. Linksbovenin de collage zie je een foto van de pendelbus die je vanaf de parkeerplaats tot vlakbij Appelpop brengt.

Therapy?

De band waar ik voor kwam, Therapy? En ze waren zeker het bezoek dubbel en dwars waard, het was een erg goede band live.

Bands

En nog een paar foto’s van de overige bands/artiesten die we gezien hebben.

2012

2012 was het eerste jaar dat ik in aanraking kwam met Appelpop. Een voormalig bandlid van mijn vroegere band en een vriendin van me hielpen als vrijwilliger mee. Mijn vriendin helpt achter de bar en het voormalige bandlid helpt als beveiliger bij het podium. Ik zag hun foto’s op Facebook voorbij komen en besloot er ook eens een keer te gaan kijken. Het festival was immers gratis! 

Dit jaar ging ik met een kennis van me uit Den Haag, hij was ook wel nieuwsgierig naar Appelpop. Hieronder de poster van dat jaar met daarnaast het programma. We zijn er alleen de zaterdag geweest en hebben Krystl, Bombay, Wallace van Born, Racoon, Dio, Ilse de Lange en Bush gezien.

Festivalterrein

Ik heb in 2012 niet heel veel foto’s gemaakt helaas. Degene die ik wel heb gemaakt zijn niet allemaal even mooi geworden. De foto’s zijn tegenwoordig dan ook een stuk mooier van kwaliteit! Eerst maar een sfeerfoto van het festivalterrein aan de Waalkade.

En nog een collage over appeltjes en free hugs.

Bands

En een collage met de bands/artiesten die ik gezien heb.

Over Appelpop

Gratis entree

Appelpop is een gratis festival. Doordat het gratis is, zie je hier ook meer families en kinderen op het terrein rondlopen. In 2012 en 2013 vond ik het helemaal geweldig, maar in 2014 hield ik mijn hart al vast toen ik onderweg steeds spotjes op de radio hoorde over Appelpop en dat ze in radioprogramma’s ook steeds genoemd werden. Ik snap de reclame natuurlijk heel goed, maar in 2014 was het me echt te druk. Mijn toenmalige vriend werd niet goed van de steeds doorknipperende blacklights en hij wilde weg van dat podium. We kwamen er gewoon niet doorheen en hebben echt een half uur gedaan over een stukje van ongeveer 40 meter. Op sommige punten stonden we gewoon een tijdje vast en daar moet je wel tegen kunnen. Het was voor mij in ieder geval reden om er niet weer heen te gaan.

Prijzen consumpties

Maar goed, als je geen last van grote mensenmassa’s hebt, ga dan gerust kijken. Er treden namelijk wel erg leuke artiesten op, het drinken is qua prijs vergelijkbaar met andere festivals en waar zie je tegenwoordig nog een gratis festival? De markt die er bij zit is ook erg leuk.

Parkeren

Parkeren kan makkelijk op de vanaf de snelweg aangegeven parkeerplaatsen. Voor € 5 mag je hier de hele dag staan en er zit nog een pendelbus bij ook. Dat is echt ideaal geregeld, want Appelpop ligt echt in het centrum van Tiel.

Meer informatie

Als je meer informatie wil over bijvoorbeeld toekomstige datums, artiesten, etc. van Appelpop, kijk dan even bij ze zelf op hun website.